Η πτώση της δημοτικότητας του Biden είναι ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα τελευταίων δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα το θέμα τέθηκε σαν ερώτηση χθες στην εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki. Η ίδια προσπαθώντας να εξηγήσει αυτή την πτώση, επικαλέστηκε την …πανδημία του κορωνοϊού. Kαθώς και τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Χαρακτηριστικά είπε:

«Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος στη χώρα μας. Ακόμα παλεύουμε με τον κορωνοϊό. Kαι πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι θα το είχαμε ξεπεράσει, συμπεριλαμβανομένου και εμάς. Παρόλο που το εμβόλιο εγκρίθηκε υπό τη διοίκηση των Ρεπουμπλικάνων. Παρόλο που τώρα έχουμε πλήρη έγκριση από τον FDA και παρόλο που είναι ευρέως διαθέσιμο σε όλη τη χώρα … έχουμε ακόμα το 20% της χώρας που αποφάσισε να μην εμβολιαστεί».

Η δημοτικότητα του Biden έχει πέσει στο 38%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη », αναφέρει η USA Today. «Αυτό είναι χαμηλότερο από 42% πριν από τρεις εβδομάδες και πολύ πιο χαμηλό από ρο υψηλό 50% στα μέσα Φεβρουαρίου». Παρά την μάλλον …επιφανειακή εξήγηση που έδωσε η Psaki, είναι φανερό πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης Biden στο θέμα των εμβολιασμών έχουν δυσαρεστήσει πάρα πολλούς Αμερικανούς. Επίσης τα γεγονότα του Αφγανιστάν και οι χειρισμοί του Biden, η στασιμότητα στην οικονομία αλλά και υψηλές τιμές του φυσικού αερίου έχουν παίξει σημαντικό ρόλο. Και όπως φαίνεται, ο Biden δεν χαίρει μεγάλης εκτίμησης των Αμερικανών αυτή τη στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *