Κάνει πίσω όσον αφορά τις επιπλέον υποχρεωτικότητες ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση που έκανε ο ίδιος στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum. Χαρακτηριστικά είπε πως «δεν θα επιβάλλουμε επιπλέον υποχρεωτικούς εμβολιασμούς». Καθώς τόνισε πως έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν θα ήταν χρήσιμο. Πρόκειται για δηλώσεις που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Steven Erlanger, της εφημερίδας «The New York Times». Έσπευσε πάντως να προσθέσει και να ξεκαθαρίσει ότι οι μη εμβολιασμένοι όχι μόνο θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με τεστ. 

Όχι στην επέκταση της υποχρεωτικότητας, αλλά παραμένουν τα τεστ και οι δυσκολίες για τους ανεμβολίαστους

Δεν θα υπάρξει περαιτέρω υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Ωστόσο για την πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός. Όμως οι ανεμβολίαστοι θα εξακολουθούν να κάνουν τεστ και να στερούνται πρόσβασης σε διάφορες δραστηριότητες σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ειδικότερα με δηλώσεις που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Steven Erlanger ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε τα εξής: 

«Δεν θα επιβάλλουμε επιπλέον υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν θα ήταν χρήσιμο. Θέλω όμως να καταστήσω σαφές ότι εάν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί δεν θα έχει πρόσβαση στην ψυχαγωγία. Ούτε σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον θα πρέπει συνεχώς να υποβάλλεται σε τεστ. Τα οποία θα πληρώνει μόνος του. Και νομίζω ότι καθώς μετακινούμαστε σε εσωτερικούς χώρους, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, εκεί τώρα ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός. Για να υπάρχει πρόσβαση π.χ. σε ένα εστιατόριο. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά οι νέοι, θα το σκεφτούν δύο φορές να εμβολιαστούν γιατί διαφορετικά θα υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία».

«Δεν είχαμε την πλήρη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους εμβολιασμούς»

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η οποία κατά την δική του εκτίμηση δεν βοήθησε όσον αφορά τους εμβολιασμούς. «Δεν είχαμε την πλήρη στήριξη της αντιπολίτευσης», τόνισε.

«Αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν είχαμε την πλήρη στήριξη της αντιπολίτευσης όσον αφορά τον εμβολιασμό. Πολύ σημαντικά στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ήταν πρακτικά αντιεμβολιαστής. Επομένως, δεν είχαμε την πλήρη υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Αλλά υπάρχουν επίσης βαθιά ριζωμένα ζητήματα. Αν κοιτάξετε τις αγροτικές περιοχές τα ποσοστά εμβολιασμού εκεί είναι μικρότερα σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε και να πείσουμε τους ανθρώπους ότι ο εμβολιασμός προφανώς είναι η σωστή επιλογή. Η μοναδική προστασία που έχουν απέναντι στο τέταρτο κύμα της πανδημίας. Και αν δείτε τα δεδομένα, νοσηλεύονται περίπου 300 άτομα στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή. Πάνω από το 90% είναι ανεμβολίαστοι. Οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κινδυνεύουν να αρρωστήσουν σοβαρά. Ακόμη και να πεθάνουν. Γνωρίζουμε όμως ότι μπορούμε αυξήσουμε τα σημερινά ποσοστά εμβολιασμού. Είμαστε λίγο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Οπότε θα έλεγα ότι ξεκινήσαμε πολύ καλά. Αλλά αντιμετωπίζουμε αυτό το είδος αντίστασης που αντιμετωπίζουν και πολλές άλλες χώρες.

Φυσικά υπάρχουν χώρες, όπως η Πορτογαλία, που τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά. Και εμείς μπορούμε καλύτερα. Δεν θα επιβάλλουμε επιπλέον υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν θα ήταν χρήσιμο». 

Δείτε το βίντεο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *