Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 αποτελεί μία «μαύρη» ημέρα στην ιστορία των ΗΠΑ. Τότε τέσσερις συντονισμένες επιθέσεις αεροπειρατείας από την Αλ Κάιντα προς τους Δίδυμους Πύργους, είχαν συγκλονίσει την ανθρωπότητα. 

Οι Δίδυμοι Πύργοι (ήταν Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Αμερικής), ήταν ταυτόχρονα οι υψηλότεροι ουρανοξύστες στην Νέα Υόρκη. Υπήρξαν κτίρια σύμβολο της δύναμης των Αμερικανών και το καμάρι της πόλης της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα του Μανχάταν. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 όλα άλλαξαν. Η τρομοκρατική επίθεση προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν 3.000 πολιτών. Ακόμα τον τραυματισμό αρκετών περισσότερων, ενώ ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός εκείνων που πάσχουν από χρόνια προβλήματα υγείας εξ αυτού του γεγονότος.

Αυτό το κτήριο αντικατέστησε τους Δίδυμους Πύργους

Την σήμερον ημέρα στο σημείο που κάποτε δέσποζαν οι Δίδυμοι Πύργοι, έχει κτιστεί ένα νέο κτήριο. Το One World Trade Center εγκαινιάστηκε το 2014 και είναι ο ουρανοξύστης που αντικατέστησε τους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη. Το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου με ύψος 540 μέτρα, που έχει γίνει γνωστό ως “Πύργος της Ελευθερίας”, είναι το υψηλότερο κτίριο της Αμερικής (541 μέτρα). Ενώ βορειοανατολικά του στεγάζεται το Μνημείο και το Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου, στο σημείο εκείνο όπου τουλάχιστον 2.700 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους.

Διαβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό χρονολόγιο των τότε επιθέσεων.

Το μήνυμα του Νίκου Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών απέστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από το τρομοκρατικό χτύπημα. «20 χρόνια από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινότητα. Οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τα χιλιάδες θύματα και τις οικογένειές τους. Στεκόμαστε διαχρονικά στο πλευρό των εταίρων και συμμάχων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

20 years since the terrorist attacks in the U.S. that shocked the world we Greeks do not forget the thousands of victims and their families. We have always stood & continue to stand by our partners and allies in the fight against terrorism. #September11 #NeverForget pic.twitter.com/6l9A6y171S — Nikos Dendias (@NikosDendias) September 11, 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *