Επειδή το τελευταίο διάστημα γίνεται έντονη κουβέντα για το αν ο εμβολιασμός μπορεί να θεωρηθεί ως προαπαιτούμενο προκειμένου κάποιος να μπορεί να ταξιδέψει, οφείλουμε να τονίσουμε σε όλους τους τόνους ότι ορισμένοι ποντάρουν στον φόβο του απλού πολίτη και …πουλάνε μέχρι και εκδούλευση. Ο κόσμος όμως δεν πρέπει να …μασάει κουτόχορτο και πρέπει επιτέλους να ψάξει και να μάθει ορισμένα από τα δικαιώματα του. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και μια επίσκεψη στο επίσημο Site της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα του λύσει κάθε απορία.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, η ίδια η ΕΕ αναφέρει τα ακόλουθα πολύ σημαντικά και παρακαλούμε να τα διαβάσετε προσεκτικά:

«Ο εμβολιασμός δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει. Όλοι οι πολίτες της ΕΕ, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ. Η ίδια αρχή ισχύει για τα δικαιώματα των υπηκόων τρίτων χωρών που παραμένουν ή διαμένουν σε κράτη μέλη της ΕΕ και οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν σε άλλα κράτη μέλη. Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό θα διευκολύνει την άσκηση αυτού του δικαιώματος, μεταξύ άλλων μέσω πιστοποιητικού εξέτασης και πιστοποιητικού ανάρρωσης».

Δείτε εδώ όλη την ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το «πράσινο πιστοποιητικό:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/el/qanda_21_1187?fbclid=IwAR1j_Lgw4i7ZaCeE_qQfSVymOQWnG_TZ6ds-CdfnzsJvaXSpq0ngQFhaPrs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *