Να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για το δικαίωμα της θρησκευτικής λατρείας, της ελεύθερης διακίνησης αλλά και της ελεύθερης εκπαίδευσης προτρέπει τον κόσμο ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Ένας στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι να μην έχει η ζωή των ανθρώπων γιορτές! Δηλαδή να μην έχει χαρά και ζωή Χριστού. Εμείς πρέπει να απαιτήσουμε με κάθε τρόπο από τους έχοντες την εξουσία τα δικαιώματα μας. Υπάρχει το δικαίωμα της ελεύθερης θρησκευτικής λατρείας. Προσωπικά στα όρια της Μητρόπολης μου, θα διεκδικήσω σε επίπεδο νομικό το δικαίωμα της ελεύθερης θρησκευτικής λατρείας. Αφού η εκτελεστική εξουσία που είναι η κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική εξουσία που είναι η Βουλή είναι πιασμένες από ανθρώπους της ΝΤΠ, ας ελπίσουμε ότι η δικαστική εξουσία δεν είναι πιασμένη. Πρέπει να καταφύγουμε εκεί για το δικαίωμα της θρησκευτικής λατρείας, της ελεύθερης διακίνησης, της ελεύθερης εκπαίδευσης. Τα παιδιά μας είναι τα πιο τραυματισμένα από όλη την ιστορία. Ειδικά στην Κύπρο τα υποχρεώνουμε να κάνουμε και rapid test κάθε εβδομάδα για να πάνε στο σχολείο. Οι γονείς λοιπόν θα πρέπει να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για την εκπαίδευση των παιδιών τους».

Σε άλλο σημείο τόνισε:
“Ζούμε τον Ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό και τον φασισμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Χρειάζεται μια Εκκλησία η οποία θα είναι ανεξάρτητη και οικονομικά και ιδεολογικά, θεολογικά. Γιατί και θεολογικά πάσχουμε. Όταν ακούμε αρχιερείς να λένε πως το πρόβλημα δεν είναι πνευματικό αλλά υγειονομικό. Αυτό και μόνο δείχνει ότι εδώ έχουμε πρόβλημα θεολογίας. Πως είναι δηλαδή υγειονομικό; Ο ναός του Θεού είναι δηλαδή τόπος μόλυνσης;

Ακούστε εδώ όλη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *