Κάνοντας μια …ακτινογράφηση των μέτρων που έχει πάρει μέχρι τώρα η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, θα έλεγε κανείς πως τα ερωτηματικά που προκύπτουν αυξάνονται συνεχώς. Όπως και ο κόσμος ο οποίος εκφράζει τους προβληματισμούς του γι’ αυτό που βιώνουμε το οποίο δεν έχει συμβεί ξανά ποτέ στη δική μας γενιά τουλάχιστον. Και όμως, αν και δεν είμαστε γιατροί ή ειδικοί, (εντός ή εκτός εισαγωγικών), δεν φαντάζει σαν …άλυτο σταυρόλεξο το ποια θα μπορούσε να είναι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ελευθερία και την ψυχική υγεία του κόσμου κάτι που θα πρέπει πάντα να είναι οι βασικοί συντελεστές.

Οποιοσδήποτε λοιπόν έχει μυαλό λίγο μεγαλύτερο της …αμοιβάδας μπορεί να αντιληφθεί ότι με αστυνομικά μέτρα όχι απλά δεν αναχαιτίζουμε την επέλαση του ιού (κάτι που τελικά μάλλον δεν μπορούμε να το αποφύγουμε) αλλά δημιουργούνται ένα σωρό άλλο τεράστια προβλήματα στην κοινωνία. Τι θα μπορούσε να γίνει λοιπόν;
-Καταρχήν η δημιουργία σαφώς περισσότερων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο από τον Μάρτιο του 2020 και μετρά να τις φτιάξει. Και όμως αντ’ αυτού δεν έκανε απολύτως τίποτα και επαναπαύτηκε το καλοκαίρι.

-Δεν υπάρχει κανείς που να μην καταλαβαίνει ότι αυτοί που πρώτα θα έπρεπε να προστατευτούν είναι οι ευπαθείς ομάδες. Οι άνθρωποι δηλαδή που έχουν και άλλα προβλήματα υγείας. Με οργανωμένο σχέδιο και συγκεκριμένα μέτρα θα έπρεπε να είναι το κύριο μέλημα.

-Δεν συζητάμε για την τηλεόραση η οποία έχει ξεπεράσει στο σύνολο της κάθε όριο και έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα διασποράς τρόμου και φόβου. Και όμως, θα έπρεπε να είναι το ψυχαγωγικό και ενημερωτικό μέσο των πολιτών. Θα έπρεπε να είχαν σε ημερήσια βάση εκπομπές για το πώς να τονωθεί για παράδειγμα το ανοσοποιητικό μας. Τι πρέπει να κάνουμε και πώς να τρεφόμαστε. Αυτός θα ήταν ένας εποικοδομητικός τρόπος λειτουργίας της κάτι το οποίο φυσικά δεν συμβαίνει. Και σε αυτό το κομμάτι έχει σοβαρές ευθύνες το κράτος.

-Οι υγιείς δεν μπορεί να είναι …οριζόντια κλεισμένοι μέσα. Δεν γίνεται να διαλυθούν τα πάντα. Η οικονομία θα έπρεπε να είναι ανοιχτή και απλά να υπάρχουν ορισμένα μέτρα όπως αποστάσεις και μάσκες. Όπως γίνεται δηλαδή και στο εξωτερικό.

-Τα μονοκλωνικά αντισώματα για τα οποία «φωνάζουν» εδώ και πολύ καιρό διάφοροι καθηγητές όπως ο Δημήτρης Κούβελας γιατί άραγε δεν έχουν μπει ακόμα στην καθημερινότητα μας; Δεν θα βοηθούσαν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν το πρόβλημα τους χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν και άρα να επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία;

Φωτογραφία από Tumisu από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *