«Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πετύχουν την ανοσία της αγέλης όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού», δήλωσε σήμερα ο Anthony Fauci! Ο ίδιος ανέφερε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κάθε μέρα «εμβολιάζονται πολύ Αμερικανοί» και έκανε λόγο για «δυο με τρία εκατομμύρια εμβολιασμούς που κάνουν την κοινωνία να προστατεύεται όλο και περισσότερο».

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν εμβολιαστεί περίπου 32, 8 εκατομμύρια Αμερικανοί (πλήρης εμβολιασμός). Άλλα 62,4 εκατομμύρια έχουν λάβει μία από τις δύο απαιτούμενες δόσεις εμβολίου Moderna ή Pfizer.

Σημειώνοντας ότι η ιλαρά απαιτεί επίπεδο ανοσίας αγέλης περίπου 90 τοις εκατό, ο Fauci δήλωσε ότι οι ειδικοί υποθέτουν ότι το επίπεδο για τον νέο ιό θα είναι από 70 τοις εκατό έως 85 τοις εκατό. “Και αυτή είναι η στιγμή που πιστεύουμε ότι αν κοιτάξετε την προγραμματισμένη διάθεση των εμβολίων, ελπίζουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο κάπου μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου”, είπε. «Εάν ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων δεν εμβολιαστούν, τότε αυτό θα καθυστερούσε εκεί που θα φτάναμε σε αυτό το τελικό σημείο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *