Οι εισαγγελείς στην Αλμπέρτα συνεχίζουν να αποσύρουν κλήσεις που εκδόθηκαν σε κατοίκους που είχαν παραβιάσει τις εντολές δημόσιας υγείας COVID-19. Το Κέντρο Δικαιοσύνης για τη Συνταγματική Ελευθερία, μια φιλανθρωπική νομική εταιρεία που υπερασπίζεται το Χάρτη των Καναδών, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο εισαγγελέας της επαρχίας του Αλμπέρτα στέλνει τρεις κλήσεις και ένας εισαγγελέας έχει ανακαλέσει μία.
“Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας δεν είναι ο ανώτατος νόμος της γης – το Σύνταγμα είναι”, δήλωσε ο Τζέι Κάμερον, διευθυντής δικαστικών διαφορών στο Κέντρο Δικαιοσύνης. «Ένα σημαντικό μέρος των αυθαίρετων και μπερδεμένων διατάξεων δημόσιας υγείας που έχουν καταπιέσει τόσο την καναδική κοινωνία είναι, στο πρόσωπό τους, αντισυνταγματικό και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Ως αποτέλεσμα, πολλά από τα πρόστιμα που εκδόθηκαν για την υποτιθέμενη παραβίαση τέτοιων παραγγελιών δεν θα διωχθούν ποτέ. “

Ο οργανισμός εκπροσωπεί σχεδόν 100 άτομα που είχαν λάβει κλήσεις για παραβίαση των επαρχιακών διατάξεων δημόσιας υγείας στη Βρετανική Κολομβία, την Αλμπέρτα, το Σασκάτσουαν και το Οντάριο. Το Κέντρο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ο εισαγγελέας έχει αποσύρει όλα τα πρόστιμα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και έχουν εκδοθεί σε όλους τους πελάτες του που είχαν συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες ενάντια σε κυβερνητικά μέτρα κλειδώματος.
Σε μία από τις πολλές περιπτώσεις, στον Trevor Marr δόθηκε ένα πρόστιμο 1.200 δολαρίων στο πλαίσιο του νόμου περί δημόσιας υγείας μετά από τυχαία συμμετοχή σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στις 19 Δεκεμβρίου 2020, στο κέντρο του Κάλγκαρι. Στις 25 Φεβρουαρίου, το Crown ενημέρωσε το Κέντρο Δικαιοσύνης ότι το πρόστιμο αποσύρθηκε.

Ο Bernie Driedger, παραϊατρικός πρωτοβάθμιας περίθαλψης, έλαβε πρόστιμο 1.200 $ στις 22 Δεκεμβρίου 2020, επειδή δεν φορούσε μάσκα ενώ ψώνιζε σε ένα μανάβικο. «Σε προσωπικό επίπεδο, πιστεύω ότι η χρήση μάσκας είναι αφύσικη, ανθυγιεινή και κατά κύριο λόγο κατά του Θεού… Πιστεύω ότι είναι συμβολική. Φορώντας μάσκα δείχνω στον κόσμο ότι είμαι εύκολα συμμορφωμένος και είμαι πρόθυμος να συμμετέχω σε παραγγελίες που δεν τεκμηριώνονται από την κατάλληλη επιστήμη», είπε, σύμφωνα με το Κέντρο Δικαιοσύνης.

πηγή:

https://www.theepochtimes.com/alberta-crown-prosecutors-continue-to-drop-covid-19-tickets-more-withdrawal-to-be-expected_3726997.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *