Η πανδημία του κορανοϊού μπορεί να θεωρηθεί ότι νικήθηκε μόνο όταν όλοι στον κόσμο ανοσοποιηθούν, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία νωρίτερα είχε συναντηθεί με τους ηγέτες της G7 στη σύνοδο κορυφής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Μέρκελ δήλωσε ότι τόνισε «η πανδημία δεν θα τελειώσει έως ότου εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο», προσθέτοντας: «Όλοι πρέπει να συμμετάσχουν».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η επικεφαλής του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, Ursula Von Der Leyen, δήλωσε ότι θα διατεθούν 100 εκατομμύρια ευρώ (121 εκατομμύρια δολάρια) για τη χρηματοδότηση της διάθεσης εμβολίων στην Αφρική.

H πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι η ΕΕ θα συμβάλει στην «αύξηση» της παραγωγικής ικανότητας σε ολόκληρη την ήπειρο βάσει συμφωνιών αδειοδότησης εμβολίων, καθώς και στην αγορά εξοπλισμού και κατάρτισης προσωπικού. Το μπλοκ των 27 εθνών δήλωσε επίσης ότι θα διπλασιάσει τις συνεισφορές του στην εγκατάσταση διανομής εμβολίων Covax, σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η Γερμανία, εν τω μεταξύ, θα συνεισφέρει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ στις παγκόσμιες προσπάθειες κατά της πανδημίας και το G7 στο σύνολό του θα συνεισφέρει 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:
https://www.rt.com/news/516092-covid-vaccinating-whole-world-merkel/

Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *