Γράφει ο Νίκος Πρασάς

Σε μια κανονική δημοκρατία κρίνονται και είναι υπόλογοι οι πολιτικοί που ασκούν την εξουσία. Κατάλαβες «ανεύθυνε, ψεκασμένε, λαϊκιστή»;

«Υπάρχει λύση;», είναι η συχνή φράση που (απο)λαμβάνω ως αιωρούμενον ερώτημα από τους καλούς φίλους και εκλεκτές φίλες που διαβάζουν τις αναρτήσεις μου.

Η απάντηση ήταν πάντα διαφορετική, επειδή περιείχε και την λύση που άρμοζε την εκάστοτε εποχή που γινόταν, αλλά με την πάροδο του χρόνου πλέον της μίας δεκαετίας οι συνθήκες αλλάζουν τάχιστα και τραγικά, ώστε η τελευταία που έδωσα σήμερα, είναι όντως και η τελευταία!
:
Είναι πολύ αργά πλέον για ομαδική προσέγγιση λύσης ή τουλάχιστον μέσω κάποιας νομικής οδού, αφού Σύνταγμα δεν υφίσταται μιας και η εκάστοτε κυβέρνηση το καταπατά (λόγω Μνημονίου), αφ’ότου η χώρα έγινε «ΕΛΛΑΣ Α.Ε.».

Κι όποιος δεν γνωρίζει τί σημαίνει ούτε αυτό, τότε το «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω» είναι ακόμη η λιγότερο δυνατή απάντηση, που θα μπορούσα να προτείνω μέσα στο ακατανόητο κυκεώνα που ζει ο Έλλην πολίτης ή άοπλος οπλίτης, μασκοφορεμένος και απονήρευτος για το τί μέλλει γενέσθαι.

Κοινώς ξεβράκωτος στ’ αγκάθια, όπως η ακάλυπτη τα οπίσθιά της στρουθοκάμηλος, με καλυμμένο το πρόσωπό του και φέρων εθνικά σήματα ως σύμβολα ακόμη πριν καν τον αντικαταστήσουν …αλλόθρησκοι μετανάστες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *