Σχεδόν ένα χρόνο αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον κοροναϊό πανδημία, υπάρχουν μερικά ενθαρρυντικά σημάδια καθώς οι νέες παγκόσμιες μολύνσεις πέφτουν απότομα σύμφωνα με τα όσα γράφει το Bloomberg.

Οι υποθέσεις του νέου ιού για την εβδομάδα που έληξε στις 14 Φεβρουαρίου ήταν οι χαμηλότερες από τον Οκτώβριο του 2020, στα 2,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αύξηση 2,5% στις συνολικές λοιμώξεις από την προηγούμενη εβδομάδα, την πιο αδύναμη από την έναρξη της πανδημίας και λιγότερο από το μισό ποσοστό που παρατηρήθηκε έναν μήνα νωρίτερα.

Ο αριθμός των νεκρών αρχίζει επίσης να μειώνεται, αλλά με λιγότερο ρυθμό. Οι ημερήσιοι θάνατοι είναι κατά μέσο όρο λιγότεροι από 10.000 τις τελευταίες πέντε ημέρες και σε σχέση με το υψηλότερο, δηλαδή 18.000 στα μέσα Ιανουαρίου.

Όπως γράφει το Blοomberg, είναι πολύ νωρίς για να δηλωθεί μια νίκη καθώς οι μεταλλάξεις αποτελούν μια πολύ πραγματική απειλή για την ανάκαμψη και θα μπορούσαν να στείλουν τις λοιμώξεις να ανεβαίνουν ξανά. Υπεύθυνοι υγείας προειδοποιούν να μην υπάρχει εφησυχασμός καθώς η παγκόσμια ανοσία της αγέλης απέχει πολλά χρόνια σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς.

Δύο παράγοντες πιθανότατα θα βοηθήσουν στη διατήρηση των περιπτώσεων και των θανάτων σε χαμηλότερους αριθμούς τους επόμενους μήνες. Το πρώτο είναι η έλευση της άνοιξης στο Βόρειο Ημισφαίριο, καθώς ο ιός τείνει να είναι λιγότερο ενεργός κατά τη διάρκεια θερμότερου καιρού. Το άλλο είναι ότι η μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία μόλις ξεκινά. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 186 εκατομμύρια λήψεις σε 82 χώρες και περισσότερες περιοχές πρόκειται να ξεκινήσουν εμβολιασμούς τις επόμενες εβδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *