Ο Μπιλ Γκέιτς είπε πρόσφατα ότι πιστεύει ότι τα πλούσια έθνη θα βοηθήσουν τον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής καταναλώνοντας μόνο φυτικά προϊόντα κρέατος αντί για βόειο κρέας.

To ρεπορτάζ έχει το thehill.com το οποίο μεταξύ άλλων γράφει και τα ακόλουθα:

Σε συνέντευξή του στο Technology Review, ο Γκέιτς συζήτησε για το νέο του βιβλίο, «Πώς να αποφύγετε μια καταστροφή του κλίματος», και τόνισε τα οφέλη που θα μπορούσαν να αποφέρουν οι πλούσιες χώρες, μεταβαίνοντας στο «100% συνθετικό βόειο κρέας».

«Πιστεύω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να μετακινηθούν σε 100% συνθετικό βόειο κρέας”, δήλωσε ο Γκέιτς όταν ρωτήθηκε για το πώς οι χώρες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των εκπομπών μεθανίου όταν πρόκειται για παραγωγή τροφίμων. «Μπορείτε να συνηθίσετε τη διαφορά γεύσης και θα το κάνει να έχει ακόμη καλύτερη με την πάροδο του χρόνου».
«Η Impossible και η Beyond έχουν έναν οδικό χάρτη, έναν ποιοτικό χάρτη και έναν οδικό χάρτη κόστους, που τους καθιστά εντελώς ανταγωνιστικούς», δήλωσε ο Γκέιτς, αναφερόμενος σε δημοφιλείς εταιρείες κρέατος με βάση τα φυτά. «Οι εταιρείες αυτές σήμερα δεν αντιπροσωπεύουν το 1% του κρέατος στον κόσμο, ωστόσο είναι σε καλό δρόμο».
Ο Γκέιτς δήλωσε στην Technology Review ότι αναγνωρίζει το εναλλακτικό επιχείρημα ότι η απαλλαγή από τις αγελάδες θεωρείται ως μια μη δημοφιλής προσέγγιση, αλλά είπε ότι τα οφέλη της φυτικής πρωτεΐνης αξίζουν μια αλλαγή για ορισμένες χώρες.

photo credit: European Parliament Bill Gates at the EP: “Living Proof – the impact of effective aid” via photopin (license)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *