Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει στις Κάτω Χώρες στο πλαίσιο των μέτρων καταπολέμησης του κοροναϊού πρέπει να αρθεί αμέσως, δήλωσε το δικαστήριο της Χάγης σε απόφαση που εκδόθηκε την Τρίτη μετά από αγωγή της ομάδας Stichting Viruswaarheid. Αυτή η απαγόρευση κυκλοφορίας θεσπίστηκε βάσει του νόμου για τις έκτακτες εξουσίες της πολιτικής αρχής (Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg), υπογραμμίζει το δικαστήριο. Αυτό καθιστά δυνατό, σε εξαιρετική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να μην περάσουμε από την κλασική νομοθετική διαδικασία για να θέσουμε σε ισχύ ένα μέτρο.

Ωστόσο, το δικαστήριο θεωρεί ότι δεν υπήρχε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την έννοια αυτού του νόμου. Επιπλέον, η απαγόρευση της κυκλοφορίας συνιστά για τον δικαστή «μια βαθιά παραβίαση του νόμου για την ελεύθερη κυκλοφορία και την ιδιωτική ζωή», καθώς και του «δικαιώματος στην ελευθερία».

«Υπάρχει μια πανδημία και ο ιός μεταλλάσσεται, ασκώντας μεγάλη πίεση στην υγειονομική περίθαλψη. Είναι μια ανησυχητική στιγμή που απαιτεί σκληρές αποφάσεις. Αλλά μέτρα όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας πρέπει να ληφθούν με σεβασμό του νόμου», προσθέτει το δικαστήριο.

πηγή:

https://www.lalibre.be/international/europe/la-justice-neerlandaise-demande-la-levee-immediate-du-couvre-feu-aux-pays-bas-602b958cd8ad5809d088be56

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *