Σίγουρος ότι το τέλος της επιδημίας του κορωνοϊού θα έρθει με το εμβόλιο, επεσήμανε κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Euronews και στον Jeremy Wilks ο Bill Gates. Το θέμα της συνέντευξης ήταν η κλιματική αλλαγή αλλά ρωτήθηκε και για το θέμα του νέου ιού όπου είπε τα ακόλουθα:
«Λοιπόν, κάθε χώρα έχει κάνει καλά μερικά πράγματα αλλά έχει κάνει και λάθη. Όταν στην ομιλία μου που είχα κάνει το 2015 για το TED είπα ότι δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία, μίλησα για διαγνωστικά και εξάσκηση και πώς να συντονίσουμε διαφορετικά πράγματα. Το εμβόλιο έγινε γρηγορότερα από ό, τι θα περιμάναμε. Το ίδρυμά μας υποστηρίζει την τεχνολογία mRNA. Τελικά το εμβόλιο είναι που θα φέρει το τέλος αυτής επιδημίας».

Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή, είπε:
«Ο λόγος που είμαι τόσο αφοσιωμένος είναι ότι η δουλειά που κάνει το Ίδρυμα Gates είναι να βοηθήσει την υγεία στις φτωχές χώρες προκειμένου να είναι εφικτό να αντιστραφεί η κατάσταση. Καθώς περνούν τα χρόνια, οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν δύσκολη την επιβίωση των αγροτών καθώς δεν θα μπορούν να αναπτυχθούν και θα υπάρχει πρόβλημα με τη σοδειά τους, κάτι που θα οδηγήσει σε υποσιτισμό, μετανάστευση και πλήρη αστάθεια».

Για όσους θέλουν, μπορούν να δουν ολόκληρη τη συνέντευξη στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.euronews.com/2021/02/15/bill-gates-says-getting-to-zero-emissions-will-be-best-thing-we-ve-ever-done

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *