Αργά το βράδυ του Σαββάτου “απάντησε” ο Joe Biden στην ετυμηγορία της Γερουσίας των ΗΠΑ να αθωώσει τον πρόεδρο Donald Trump από τις κατηγορίες που τον βάρυναν για τα γεγονότα του Καπιτωλίου. Ο Biden δήλωσε ότι τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και το αποτέλεσμα της δίκης, είναι μια υπενθύμιση ότι «η δημοκρατία είναι εύθραυστη» και κάλεσε τους Αμερικανούς να παραμείνουν σε εγρήγορση και να διασφαλίσουν ότι η δημοκρατία προστατεύεται πάντα.

«Αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην ιστορία, μας υπενθύμισε ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη. Ότι πρέπει πάντα να προστατεύεται. Ότι πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί. Αυτή η βία και ο εξτρεμισμός δεν έχουν θέση στην Αμερική », δήλωσε ο Biden και πρόσθεσε: «Ο καθένας μας έχει καθήκον και ευθύνη ως Αμερικανοί, και ειδικά ως ηγέτες, να υπερασπιστεί την αλήθεια και να νικήσει τα ψέματα».

Ο Biden, ο οποίος ήταν στο προεδρικό καταφύγιο του Κάμπ Ντέιβιντ όταν η Γερουσία διεξήγαγε την ψηφοφορία, είπε ότι αν και η τελική ψηφοφορία αθωώνει τον Trump, πιστεύει ότι «η ουσία της κατηγορίας δεν αμφισβητείται».

«Ακόμη και εκείνοι που αντιτίθενται στην καταδίκη, όπως ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας McConnell, πιστεύουν ότι ο Donald Trump ήταν ένοχος και πρακτικά και ηθικά για την πρόκληση της βίας που σημειώθηκε στο Καπιτώλιο», δήλωσε ο Biden.

πηγή: theepochtimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *