Κάθετα αντίθετος στην πολιτική του lockdown για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δηλώνει ο καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας. Μιλώντας στον focus fm μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα ακόλουθα:
«Οι επιδημίες ακολουθούν καμπύλες που ξέρουμε. Τώρα είμαστε σε φάση να ανέβουμε και δεν είναι τα λύματα που μας δείχνουν. Είναι ότι ξέρουμε πως συμπεριφέρεται ο ιός. Αφού δεν έχει εξαλειφθεί, είχε υποστεί μια ύφεση και τώρα μια αύξηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να το γλιτώσουμε. Αυτό που μπορούμε να γλιτώσουμε είναι ο περιορισμός της βλάβης και το lockdown δεν κάνει περιορισμό αλλά αύξηση. Η πολιτική αυτή είναι λάθος από τη ρίζα της. Και πιο πολύ κοστίζει και δεν σώζει τίποτα. Επίσης αυτό που λένε, φαντάσου πόσοι θα πέθαναν αν δεν παίρναμε αυτά τα μέτρα, αυτό είναι ψυχιατρικό νόσημα που λέγεται νευρωσική προφητεία όπου δικαιολογείς μια τρέλα με μια άλλη …τρέλα».

Ο κ. Κούβελας, τόνισε και τα εξής:
«Για τα χρήματα γίνονται όλα και όχι για την υγεία. Αν ήταν για την υγεία θα είχαμε φέρει τα μονοκλωνικά αντισώματα που κάνουν 10 εκατομμύρια αντί 500, θα είχαμε κάνει πρωτοβάθμια και πάει λέγοντας. Όποιος έχει εγκέφαλο που είναι συνδεμένος με το υπόλοιπο σώμα του θα έπρεπε να το είχε σκεφθεί ήδη. Κανένας δεν έχει αντίρρηση για την πρωτοβάθμια αλλά και κανένας από αυτούς που μπορούν δεν κάνει και τίποτα».

Ακούστε πιο κάτω όλη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *