Να εξαλείψει όλα τα ορυκτά καύσιμα και να τα αντικαταστήσει με ανανεώσιμες «πράσινες» τεχνολογίες είναι όπως έχουμε γράψει ξανά ένας από τους μεγάλους και βασικούς στόχους του Joe Biden. Με πρόσχημα να …σώσει τον πλανήτη ο οποίος «καταστρέφεται», ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει βαλθεί να προωθήσει μια ατζέντα η οποία ενδεχομένως δεν είναι τόσο αθώα όσο ακούγεται. Και αυτό διότι υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι καταρρίπτουν το αφήγημα των … «πράσινων τεχνολογιών».

Αν ψάξει κανείς σοβαρά στο διαδίκτυο, θα βρει πραγματικά ένα σωρό εξειδικευμένα άρθρα για το τι είναι τελικά αυτή η «πράσινη ανάπτυξη» και κατά πόσο μπορεί να είναι αποτελεσματική. Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας του κόσμου εξακολουθεί να προέρχεται από ορυκτά καύσιμα. Το πετρέλαιο, ο άνθρακας και το φυσικό αέριο είναι φθηνά, άφθονα και εύκολα μετατρέπονται σε πλούτο και ευημερία για τον καθημερινό άνδρα και γυναίκα. Και σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα ορυκτά καύσιμα δεν είναι τόσο ρυπογόνα όσο ισχυρίζονται πολλοί άνθρωποι, ειδικά χάρη στην αναδυόμενη τεχνολογική πρόοδο.

Ο Vijay Jarayaj γράφει στο LifeSiteNews μεταξύ άλλων πως «η τεχνολογία καθαρού άνθρακα της Ιαπωνίας και οι βελτιωμένοι κινητήρες καύσης στα αυτοκίνητα είναι δύο από τις πολλές τεχνολογίες που έχουν μειώσει τους ρύπους στις εκπομπές, καθιστώντας τα ορυκτά καύσιμα ακόμη πιο επιθυμητά». Ο ίδιος προσθέτει και τα ακόλουθα:
«Αντίθετα, η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αποτελούν ένα ασήμαντο ποσοστό της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας… Η ανανεώσιμη συμβολή στην παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας το 2017 ήταν μικρότερη από 2%. Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια πρόσφεραν μόλις το 7% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας το 2018».

Όταν ο ήλιος δεν βγαίνει και ο άνεμος δεν φυσάει, δεν υπάρχει πλέον «πράσινη» ενέργεια
Όσον αφορά τα «ηλεκτρικά» αυτοκίνητα (EV), το μεγαλύτερο μέρος της «καθαρής» ηλεκτρικής ενέργειας που τα τροφοδοτεί προέρχεται από καμένο άνθρακα, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι πιο ρυπογόνος από την παραδοσιακή καύση βενζίνης. Σχεδόν σε κάθε μέτωπο, η «πράσινη» ενέργεια δεν είναι αυτό που φαίνεται. Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί για να ξεγελάσει τους ανθρώπους για αρκετό καιρό και για να αποδεκατίσει τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων προτού όλοι καταλάβουν τι πραγματικά ισχύει.

Η πραγματικότητα είναι ότι είναι αδύνατο να αντικατασταθούν τα ορυκτά καύσιμα με κατώτερες τεχνολογίες όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια. Όχι μόνο η ηλιακή και η αιολική ενέργεια είναι ανεπαρκείς αλλά πραγματικά υπάρχει πολύ σημαντικό πρόβλημα όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Στη Γερμανία, οι ενεργειακές ελλείψεις συνεχίζουν να μαστίζουν μεγάλες πόλεις όπως το Βερολίνο που μετέτρεψαν μεγάλο μέρος του δικτύου τους σε ηλιακό και αιολικό, μόνο τώρα που συνειδητοποίησαν ότι έκαναν ένα μεγάλο λάθος. «Με αυτήν την παροχή αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας, κυμαίνεται μεταξύ 0 και 2 ή 3 τοις εκατό – αυτό είναι de facto μηδέν», λέει ο Δρ Harald Schwarz, καθηγητής διανομής ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Cottbus στη Γερμανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *