Γράφει ο Νίκος Πρασσάς

Και ενώ η «πνευματική τάξη» ή, ορθότερα, η καθεστηκυία πνευματίζουσα αυνανιζόμενη και προβληματική ανέκαθεν τάξη των ολίγων άρχισε να κελαηδά για τα δικά της σκάνδαλα της αρρωστημένης κρεβατοκάμαράς της, κι όχι για να καλύψει τα σπουδαιότερα σκάνδαλα των αρρωστημένων πολιτικών που οδήγησαν την χώρα και αυτούς όλους μαζί στον τάφο της ιστορίας

– Είναι η δημοκρατία το τελειότερο πολίτευμα;
– Όχι, επειδή, διοικεί η ολιγαρχία με τις ψήφους των πολλών εύπιστων, των ανενημέρωτων, των λάθος πληροφορημένων, των άσχετων, των ανίδεων και των συμφεροντολόγων. Των Ολίγων βολεμένων.
:

Πώς μπορείς να προοδεύσεις ως απλός άνθρωπος βαλλόμενος από το άδικο παντού, ή αν ανήκεις στην μεσαία τάξη ή είσαι μονίμως άνεργος εργάτης κακομοίρης, όταν βασίζεσαι, αισιοδοξείς και ..ελπίζεις στην συσσωρευμένη κόπρον της κοινωνίας που αντί να φτιάχνεται από μόνη της, εάν υποτίθεται διοικείται υγειώς, αργοπεθαίνει με παράνομους αντιλαϊκούς νόμους.
Και αντί ν’ ασχοληθεί με τα δικά σου προβλήματα σου προβάλλει των επιδοτούμενων μεταναστών, για να σε αντικαταστήσει με αυτούς και να σου πάρει τα δικά σου. Ξεχνώντας κοινωνικά και οικονομικά εγκλήματα με το γενικό ξεπούλημα της χώρας. Ποιά δημοκρατία δεν αποδίδει δικαιοσύνη, αν θέλει να λέγεται Δημοκρατία;

«Dum Spiro Spero» ή «εφ’ όσον αναπνέω ελπίζω».
Με την μάσκα ούτε να αναπνεύσεις δεν μπορείς. Πόσο μάλλον και να ελπίζεις, ειδικά τώρα που βρίσκεσαι στο δίλημα να πηδήξεις στον γκρεμό ή να ζήσεις για να σε σκοτώσουν γρηγορότερα!

Φωτογραφία από Libracesp Hey! από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *