Μειώθηκαν στην Ιταλία οι περιορισμοί της κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία των καφέ μπαρ. Μετά από τα αρκετά «κλειστά» Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τα 2/3 της Ιταλίας ανακηρύχθηκαν πλέον «κίτρινη ζώνη» και έτσι τα μπαρ και οι καφετέριες μπορούν να φιλοξενήσουν και πάλι κανονικά τον κόσμο και όχι να προφέρουν τον καφέ και τα ροφήματα σε πλαστικά ποτήρια και στο όρθιο όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και στην Ελλάδα.

Το https://www.theepochtimes.com/ γράφει χαρακτηριστικά:

«Αισθανθήκαμε νεκροί χωρίς μπαρ», είπε η κάτοικος της Ρώμης και πρόσθεσε:
«Είναι υπέροχο να έρχεσαι εδώ και να μιλάς με τους ανθρώπους πίσω από το μπαρ. μας κάνουν να νιώθουμε ζωντανοί κάθε πρωί πριν πάμε στη δουλειά».
Ενώ ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης παραμένει σε αυστηρό κλείδωμα, μπαρ και εστιατόρια σε μέρη της Ιταλίας μπορούν να εξυπηρετήσουν και πάλι πελάτες σε τραπέζια έως τις 6 μ.μ.

Το Υπουργείο Υγείας μείωσε τους περιορισμούς σε 15 από τις 20 περιοχές της Ιταλίας, καθώς ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων συνέχισε να μειώνεται. Πέντε περιοχές παραμένουν κόκκινες ζώνες και τα ταξίδια μεταξύ περιοχών οποιουδήποτε χρώματος παραμένουν απαγορευμένα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Φωτογραφία από Gabriel Alva από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *