Η γαλλική εταιρεία Valneva ξεκίνησε την εμπορική κατασκευή του εμβολίου COVID-19 στη Σκωτία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αγόρασε 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, με την επιλογή να αποκτήσει άλλα 130 εκατομμύρια εάν εγκριθεί, δήλωσε η κυβέρνηση σε δελτίο τύπου.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καλωσόρισε τις «λαμπρές» ειδήσεις στο Twitter


Το υποψήφιος εμβολίου της Valneva υποβάλλεται επί του παρόντος σε δοκιμές και θα χρειαστεί να λάβει κανονιστική έγκριση πριν κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους. Η εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη ότι 150 υγιείς ενήλικες ηλικίας 18 έως 55 ετών έχουν προσληφθεί για κλινική μελέτη, η οποία ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου και αναμένεται να αναφέρει αρχικά αποτελέσματα τον Απρίλιο του 2021.

Εάν το εμβόλιο εγκριθεί από τους ρυθμιστές του Ηνωμένου Βασιλείου, η εγκατάσταση Livingston θα είναι σε θέση να παράγει έως και 250 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κάθε χρόνο για αποστολή σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εγκρίνει μέχρι τώρα τρία εμβόλια COVID-19 που αναπτύχθηκαν αντίστοιχα από τις Pfizer / BioNTech, Oxford / AstraZeneca και Moderna.

πηγή:
https://www.theepochtimes.com/uk-begins-manufacturing-valneva-ccp-virus-vaccine-in-scotland_3675315.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *