«Κατέβασε» video που μιλούσαν για θεραπείες κατά του νέου ιού

Το YouTube αυτή την εβδομάδα αφαίρεσε πολλά βίντεο από το κανάλι ενός γερουσιαστή των ΗΠΑ, το τελευταίο παράδειγμα της αυξανόμενης λογοκρισίας του εναντίον των συντηρητικών. Η υπηρεσία που ανήκει στην Google κατάργησε βίντεο γιατρών που μαρτυρούν θεραπείες για άτομα που έχουν θετικά αποτελέσματα για το νέο ιό.

Ένα βίντεο έδειξε ότι ο Dr. Pierre Kory, αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Aurora του Αγίου Λουκά στο Μιλγουόκι, κατέθεσε μαρτυρία ενώπιον του γερουσιαστή Ron Johnson (R-Wis.) και άλλων γερουσιαστών (κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας για την Εσωτερική Ασφάλεια και τις Κυβερνητικές Υποθέσεις τον περασμένο μήνα).

Ο Τζόνσον είναι πρόεδρος της επιτροπής και σε δήλωση που έκανε είπε: «Η λογοκρισία των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης μόλις ξεκίνησε σε ένα νέο επίπεδο. Το YouTube της Google κατάργησε δύο βίντεο γιατρών που μαρτυρούν κατά την ακρόαση της Γερουσίας των ΗΠΑ σχετικά με την έγκαιρη θεραπεία του ιού. Ένα άλλο πλήγμα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Πολύ λυπητερό και τρομακτικό».
«Προφανώς, οι «γιατροί» στο Google γνωρίζουν περισσότερα για την εξάσκηση της ιατρικής από τους ηρωικούς γιατρούς που έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν πραγματικά τους ασθενείς και να σώσουν ζωές», πρόσθεσε.

Η Google δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Κατά την διάρκεια της ακρόασης παρουσιάστηκε η ιβερμεκτίνη, ένα από του στόματος φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της ψώρας και των παρασιτικών λοιμώξεων, ως αποτελεσματικό έναντι του ιού, μεταξύ άλλων θεραπειών.
«Τους τελευταίους τρεις έως τέσσερις μήνες, οι δημοσιεύσεις παρέχουν πειστικά δεδομένα σχετικά με τη βαθιά αποτελεσματικότητα του αντι-παρασίτου, του αντι-ιικού φαρμάκου, του αντιφλεγμονώδους παράγοντα που ονομάζεται ιβερμεκτίνη σε όλα τα στάδια της νόσου», δήλωσε ο Kory.

Οι ομοσπονδιακές αρχές δεν συνιστούν τη χρήση ιβερμεκτίνης εκτός των κλινικών δοκιμών κατά της νέας νόσου.
“Το YouTube δεν επιτρέπει περιεχόμενο που διαδίδει ιατρική παραπληροφόρηση που έρχεται σε αντίθεση με τις ιατρικές πληροφορίες των τοπικών αρχών υγείας ή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με τον ιό, αναφέρει ο ιστότοπος της Google. Αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο σχετικά με τη θεραπεία, την πρόληψη και τη μετάδοση του ιού.

Η CEO της YouTube, Susan Wojcicki, δήλωσε σε επιστολή της την Τρίτη ότι η πλατφόρμα έχει αφαιρέσει 500.000 για παραβίαση των κανόνων σχετικά με το COVID-19 από τον Φεβρουάριο του 2020.
“Είναι προτεραιότητα να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε με ευθύνη, ώστε οι άνθρωποι να βρίσκουν πληροφορίες υψηλής ποιότητας όταν έρχονται στην πλατφόρμα μας”, έγραψε στους δημιουργούς βίντεο του YouTube. «Εργαζόμαστε πάντα για να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ διαφάνειας και ευθύνης καθώς πληρούμε τις οδηγίες που έχουν θέσει οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο».

πηγή:

https://www.theepochtimes.com/youtube-deletes-videos-from-sen-ron-johnsons-channel_3675924.html

Φωτογραφία από Steve Buissinne από το Pixabay

Φωτογραφία από Mudassar Iqbal από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *