Ο Δρ Anthony Fauci έχει τον υψηλότερο μισθό από όλους τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις ΗΠΑ. Κερδίζει ακόμη περισσότερα και από τον ίδιο τον πρόεδρο!

Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους, ο οποίος ηγείται του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), κέρδισε 417.608 $ το 2019, δηλαδή την πιο πρόσφατη χρονιά για την οποία είναι διαθέσιμα τα δεδομένα, σύμφωνα με αίτημα του FreThe of Information Act από το OpenTheBooks. Είχε μια αύξηση 18.000 $ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του OpenTheBooks, τρεις ομοσπονδιακοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένου του Fauci, κέρδισαν υψηλότερους μισθούς από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το 2019. Όλοι ήταν γιατροί που εργάζονταν στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινης Υπηρεσίας (HHS).
Εκπρόσωπος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας είπε στο Insider τον Δεκέμβριο ότι ο μισθός του ήταν 434.312 $ ετησίως. Ο πρόεδρος, σε σύγκριση, κερδίζει 400.000 $ ετησίως, αν και το γραφείο διαθέτει πολλά άλλα οικονομικά προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διαμονής στον Λευκό Οίκο, της πρόσβασης σε αεροπλάνο και ελικοπτέρου, καθώς και πρωταρχική ασφάλιση υγείας.

Ο Fauci θα παραμείνει διευθυντής του NIAID υπό τη διοίκηση του Προέδρου Joe Biden και θα αναλάβει επίσης τον ρόλο του επικεφαλής ιατρικού λειτουργού. Είναι επικεφαλής του NIAID από το 1984 και βοήθησε στην αντιμετώπιση των επιδημιών AIDS, Zika και Ebola. Έχει δεκάδες επίτιμους διδακτορικούς τίτλους και του απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας για την ηγεσία του κατά τη διάρκεια της κρίσης του AIDS – αλλά είναι η απάντησή του στην πανδημία κοροναϊού που τον ώθησε στο προσκήνιο. Στον ρόλο του ως επικεφαλής του NIAID, δεν είναι ασυνήθιστο να εργάζεται 20 ώρες την ημέρα.

πηγή:

https://www.businessinsider.com/anthony-fauci-salary-government-top-paid-employee-president-salary-money-2021-1

photo credit: homegets.com Banknotes cash currency – Credit to https://homegets.com/ via photopin (license)

photo credit: National Institutes of Health (NIH) Anthony S. Fauci, M.D., Director, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) via photopin (license)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *