Ένα γηροκομείο στην Κομητεία του Rock County στην Αμερική αποφάσισε να απολύσει όσους από τους υπαλλήλους δεν δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του νέου ιού όπως αναφέρει το https://www.lifesitenews.com/.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, οι υπεύθυνοι εξέδωσαν υπόμνημα στις 23 Δεκεμβρίου, ενημερώνοντας τους εργαζομένους ότι η λήψη του εμβολίου είναι «απαίτηση για όλο το προσωπικό» και όσοι δεν συμμορφωθούν θα απολυθούν επειδή δεν θα «εκτελέσουν τις βασικές λειτουργίες της εργασίας».

Μάλιστα ήδη μια νοσοκόμα που αρνήθηκε να εμβολιαστεί απομακρύνθηκε από τη δουλειά της λαμβάνοντας μια επιστολή που ανέφερε “αδυναμία να ανταποκριθεί στις βασικές λειτουργίες της εργασίας σας. Αποτυχία ολοκλήρωσης του εμβολίου Covid-19 όπως είχε προγραμματιστεί”.

Μια αναφορά από το τοπικό κανάλι Channel300 0 έδειξε ότι «σχεδόν δώδεκα» εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να βγουν από τη δουλειά τους λόγω αυτής της πολιτικής. Μιλώντας στο The Gazette υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω φόβων αντιποίνων, ένας υπάλληλος είπε ότι αν και έχει προγραμματιστεί να λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τον Φεβρουάριο, θα ήθελε να το αρνηθεί. Ο υπάλληλος εξήγησε επίσης ότι 27 άλλοι εργαζόμενοι στο γηροκομείο αυτό το μήνα είχαν στείλει επιστολές στην Επιτροπή Υπηρεσιών Υγείας του νομού, εξηγώντας τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την εντολή εμβολιασμού.

Φωτογραφία από DoroT Schenk από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *