Άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου του ιού ενδέχεται να συνεχίσουν να διαδίδουν τον ιό σε άλλους, προειδοποίησε ένας ανώτερος Βρετανός ιατρός. Ο καθηγητής Jonathan Van-Tam, αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, δήλωσε ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη την επίδραση του εμβολίου στη μετάδοση του ιού».

«Έτσι, ακόμη και μετά τη λήψη και των δύο δόσεων του εμβολίου, μπορεί να συνεχίσετε να μεταδίδετε τον ιό», έγραψε στο Sunday Telegraph. Επομένως, προέτρεψε τα εκατομμύρια των Βρετανών που έχουν ήδη εμβολιαστεί να συνεχίσουν να ακολουθούν τους κανόνες του lockdown.

“Εάν αλλάξετε τη συμπεριφορά σας, θα μπορούσατε να εξαπλώσετε τον ιό, διατηρώντας τον αριθμό των περιπτώσεων υψηλό και θέτοντας σε κίνδυνο άλλους που χρειάζονται επίσης το εμβόλιο τους, αλλά βρίσκονται πιο κάτω στη σειρά προτεραιότητας».

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι ο Jonathan Van-Tam «έχει δίκιο». «Τα εμβόλια είναι η διέξοδος από αυτήν την πανδημία, αλλά όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες, ακόμη και όταν έχουμε το εμβόλιο», έγραψε στο Twitter. Ο Van-Tam προειδοποίησε επίσης ότι «κανένα εμβόλιο δεν ήταν ποτέ 100% αποτελεσματικό» και «κανείς δεν θα έχει 100% προστασία από τον ιό».

Πρόσθεσε ότι «ο τρόπος μείωσης του κινδύνου όλων είναι να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης και να μειώσουμε πραγματικά τον αριθμό των περιπτώσεων».

Προειδοποίησε επίσης ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «πολύ υψηλοί» αριθμοί εισαγωγής στο νοσοκομείο και θάνατοι, με το ένα τέταρτο των ατόμων να νοσηλεύονται κάτω των 55 ετών. Μέχρι το Σάββατο, 5.861.351 άτομα είχαν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε η κυβέρνηση.

πηγή:

https://www.theepochtimes.com/vaccinated-people-may-still-spread-ccp-virus-uk-medical-officer_3668880.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *