Μετά τον Trump ήρθε η σειρά των αριστερών φωνών να λογοκριθούν από τον σύγχρονο ιεροεξεταστή της εποχής μας. Το κυνήγι των μαγισσών ξεκίνησε και θα είναι χειρότερο από αυτό του πρώτου μεσαίωνα. Γιατί αυτή την φορά θα είναι παγκόσμιο. Ας τα βλέπουν αυτά οι “ορθοπολιτικοί” καραγκιόζηδες που χαίρονταν για την λογοκρισία στον Τραμπ. Ούτε τώρα δεν καταλαβαίνετε το διακύβευμα; Ούτε τώρα;

Το www.wsws.org, για το θέμα αυτό γράφει μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

“Tο Facebook πραγματοποίησε εκκαθάριση αριστερών, αντιπολεμικών και προοδευτικών σελίδων και λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων μελών του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισότητας. Το Facebook δεν εξήγησε γιατί οι λογαριασμοί απενεργοποιήθηκαν.

Τουλάχιστον μισή ντουζίνα κορυφαία μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισότητας είδαν τους λογαριασμούς τους να απενεργοποιούνται. Ανάμεσα τους ο δημόσιος λογαριασμός του Genevieve Leigh, του εθνικού γραμματέα της Διεθνούς Νεολαίας και Φοιτητών για την Κοινωνική Ισότητα και ο λογαριασμό του Niles Niemuth, του αμερικανικού διευθυντή του Παγκόσμιου Σοσιαλιστικού Ιστότοπου. Το 2016, ο Niemuth ήταν υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισότητας για Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Το Facebook απενεργοποίησε επίσης τη σελίδα του Facebook Bus Drivers Rank-and-File Committee, η οποία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισότητας (Ηνωμένο Βασίλειο) για την οργάνωση αντιπολίτευσης μεταξύ των οδηγών λεωφορείων. Αυτό ακολουθεί μια ευρέως συζητημένη έκκληση για απεργία από τους οδηγούς λεωφορείων για να απαιτήσουν στοιχειώδη προστασία από την πανδημία COVID-19. Κανένα από τα άτομα των οποίων οι λογαριασμοί απενεργοποιήθηκαν δεν παραβίασε τις πολιτικές του Facebook. Όταν προσπάθησαν να υποβάλουν ένσταση για τη διαγραφή του λογαριασμού τους, έλαβαν ένα μήνυμα σφάλματος που αναφέρει: “Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την απόφαση απενεργοποίησης του λογαριασμού σας.”

Δείτε όλο το άρθρο στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.wsws.org/en/articles/2021/01/23/pers-j23.html?fbclid=IwAR0O0hRhs4XchKnymlWgmmjvLMOeWrxNOp7P2_Cr4MHC76KzK2S4D3_BbEk

photo credit
States United Interference Elections Us Mark Zuckerberg FreePNGImg.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *