Το …αφήγημα και η προπαγάνδα υπέρ του εμβολίου νέας τεχνολογίας που ζήσαμε (και ζούμε ακόμα), φαίνεται πως αρχίζει και …ξεφτίζει από την ίδια την επικαιρότητα και τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο! Και αυτό διότι ακόμα δεν έχουν απαντηθεί και επίσημα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο το εμβόλιο αναστέλλει τη μετάδοση του κορωνοϊού από αυτούς που έχουν μπει στην διαδικασία να το κάνουν. Επίσης κανείς δεν είναι σε θέση απ’ ότι φαίνεται να απαντήσει στο «πόσο καιρό διαρκεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου;».

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, τα συγκεκριμένα ερωτήματα είναι αν μη τι άλλο ζωτικής σημασίας και θα πρέπει να τύχουν συγκεκριμένων απαντήσεων πριν προχωρήσουν περισσότερο οι εμβολιασμοί. Και θα έλεγε κανείς χωρίς καμία δόση υπερβολής, πως τα αναπάντητα αυτά σοβαρά ερωτήματα, αφήνουν κατά κάποιον …ξεκρέμαστους αυτούς που ήδη έχουν κάνει το εμβόλιο. Από την άποψη τουλάχιστον της ενημέρωσης.

Τα παραπάνω ερωτήματα απασχολούν και την Ευρωπαϊκή Ένωση και προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που δεν «πέρασε» και η επιθυμία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο ιός αν λάβουμε υπόψη μας και τις μεταλλάξεις στις οποίες ήδη αναφέρονται, είναι φανερό πως εξακολουθεί να αποτελεί έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» και είναι φανερό πως ακόμα και με το εμβόλιο δεν θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε τόσο εύκολα και ίσως θα πρέπει να οπλιστούμε με πολύ υπομονή ακόμα.

Φωτογραφία από DoroT Schenk από το Pixabay

Φωτογραφία από Pete Linforth από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *