Αρκετές φορές μέσα από την «Ελεύθερη Πένα» έχουμε αναφερθεί στην προσπάθεια που γίνεται μέσω του κορωνοϊού να περάσουμε σε μια νέα …matrix πραγματικότητα. Ίσως να ακούγεται «βαρύ» και κάποιοι να το θεωρούν κάτι σαν συνωμοσία, όμως η ίδια η καθημερινότητα και οι εξελίξεις δείχνουν ξεκάθαρα ποια είναι η επόμενη ημέρα. Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά αλλά εδώ στη …γειτονιά μας. Δίπλα μας. Δείτε την προκήρυξη για τις προσλήψεις που έβγαλε ο Δήμος Ηρακλείου ο οποίος ζητάει άτομα που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν και υποκείμενα νοσήματα. Δείτε αυτό που έκανε η Περιφέρεια Αττικής που είναι κάτι αντίστοιχο. Δείτε επίσης τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος όχι απλά οραματίζεται «διαβατήρια εμβολιασμού», προσπαθεί να τα περάσει κιόλας μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δείτε μετά και ορισμένους επιχειρηματίες που βγαίνουν απροκάλυπτα πλέον και λένε πως δεν πρόκειται να προσλάβουν κάποιον ο οποίος δεν θα δεχθεί να εμβολιαστεί (κανονικός μεσαίωνας δηλαδή)…

Και όμως, όλα τα παραπάνω, τα οποία είναι ξεκάθαροι κοινωνικοί ρατσισμοί και διαχωρισμοί, δεν θα έπρεπε να αναφέρονται καν μιας και υπάρχουν και σχετικοί ΝΟΜΟΙ οι οποίοι προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εδώ μιλάμε για μια πλήρη ισοπέδωση πλέον και μάλιστα από φορείς του ίδιου του κράτους. Ποιος θα το πίστευε ότι η ίδια η πολιτεία η οποία υποτίθεται προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες και δεν επιτρέπει κοινωνικές απομονώσεις, θα έκανε η ίδια το πρώτο βήμα προκειμένου να ανοίξει τον ασκό του αιόλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο επιχειρηματίας από την Κρήτη ο οποίος με αφορμή την απόφαση του Δήμου Ηρακλείου, ξεσπάθωσε κατά αυτών που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το νέου τύπου εμβόλιο που κυκλοφορεί.

Ένα εμβόλιο το οποίο ήδη έχει διχάσει τον κόσμο και όπως δείχνουν τα πράγματα με μαθηματική μάλιστα ακρίβεια θα τον διχάσει ακόμα περισσότερο και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Προσέξτε τώρα κάτι. Αυτοί που εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ εμβόλιο έχουν «βαφτιστεί» αντιεμβολιαστές, αρνητές, προβληματικοί κτλ. Η αλήθεια είναι ότι εκτός Ελληνικών συνόρων, υπάρχει ένα αντιεμβολιαστικό ρεύμα (οργανωμένο) το οποίο δεν είναι τόσο μεγάλο.

Οι οπαδοί του δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα εμβόλια του κορωνοϊού αλλά με όλα όσα ξέρουμε έως τώρα. Δυστυχώς όμως, οι φανατικοί υποστηρικτές του εμβολίου, «τσουβαλιάζουν» τον κόσμο μέσα σε αυτό το κίνημα, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι σκεπτόμενοι σχετικά με το mRNA εμβόλιο είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει όλα τα εμβόλια έως τώρα και το ίδιο έχουν κάνει και στα παιδιά τους. Είναι κρίμα και άδικο να μπαίνουν στην ίδια κατηγορία και όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς, είναι αναγκαίο να γίνει ένας διαχωρισμός.

Είναι φανερό πως υπάρχει μια πόλωση η οποία ημέρα με την ημέρα μεγαλώνει και τα αποτελέσματα της όταν αρχίσουν να φαίνονται θα είναι πολύ λυπηρά. Αυτά που ζούμε έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης μεταξύ των ίδιων των πολιτών και οι κοινωνικοί διαχωρισμοί που προωθούνται δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Και προφανέστατα θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Μιλάμε για μια απόλυτα λυπηρή εξέλιξη και αν το σκεφθεί κανείς λίγοι παραπάνω θα καταλάβει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι, όχι δεν είναι αυτή η κοινωνία που θέλουμε και οραματιζόμαστε…

Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *