Η κυβέρνηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Mark Rutte θα παραιτηθεί μετά την αποτυχία του να κερδίσει την υποστήριξη των συμμάχων, ανέφερε σήμερα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NOS, σύμφωνα με τα όσα γράφει το Bloomberg.

Ο Rutte θα παραμείνει ουσιαστικά τυπικά μέχρι την ψηφοφορία στις 17 Μαρτίου, ενώ ο ίδιος επέμεινε ότι η κατάρρευση του συνασπισμού δεν θα περιορίσει τις κυβερνητικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.

Οι σχέσεις μεταξύ του Rutte και των συμμάχων του διαταράχθηκαν από μια έκθεση σχετικά με ζητήματα στο ολλανδικό σύστημα παροχών παιδικής φροντίδας που ήταν επικριτική για τον πρωθυπουργό και άλλους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών και του ηγέτη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Wopke Hoekstra. Μια κοινοβουλευτική επιτροπή αποφάσισε ότι χιλιάδες γονείς που είχαν υποβάλει αίτηση για πληρωμές φροντίδας παιδιών κατά τη διάρκεια της θητείας του Rutte κατηγορήθηκαν ψευδώς ότι υπέβαλαν δόλιες αξιώσεις.
Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία του Rutte κερδίζει πλέον μόνο 43 έδρες (από τις 150), κάτι που τον καθιστά σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Για το θέμα, τοποθέτηση έκανε ο επικεφαλής του “Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών – Ελεύθεροι Ξανά” Φαίδων Βόβολης. Διαβάστε:

“Η μία μετά την αλλη ολες οι αντιλαικες κυβερνησεις πεφτουν!
Διαλύεται η Ιταλική
Τώρα και η Ολλανδική
Έρχεται η σειρά της ΠΛΕΟΝ αντιδημοκρατικής,φασίζουσας κυβέρνησης της Ευρώπης..!
Άρωμα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΕλεύθεροιΞανά”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *