Όχι απλά δεν εκφράζει προβληματισμούς αλλά λέει ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα. Αντίο να καθοδηγήσει τον κόσμο όπως θα έπρεπε με βάση της Γραφές τον αφήνει μόνο του κάνοντας λόγο για “σενάρια” και “προκαταλήψεις”

To θέμα του εμβολιασμού, ειδικά αν εμπεριέχει υποχρεωτικότητα (έμμεση ή άμεση), η λογική λέει ότι θα έπρεπε να αποτελεί …σημαία της Εκκλησίας. Να είναι ένα από τα ζητήματα που δεν θα έπρεπε να μπαίνει καν σε κουβέντα. Αντιλαμβάνεστε ότι το θρησκευτικό στοιχείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το συγκεκριμένο εμβόλιο μιας και μόνο η ίδια η Αποκάλυψη, ή και οι προφητείες των Αγίων, θα έπρεπε να καθιστούν “κόκκινο πανί” για την Εκκλησία μια τέτοια πράξη.

Προσέξτε για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία αυτή τη στιγμή να αναλύσουμε την Αποκάλυψη, τις Προφητείες και όλα όσα σχετίζονται με αυτά, για το αν έχουν δίκιο ή άδικο. Όμως για την ίδια την Εκκλησία καταλαβαίνουμε ότι έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά η ίδια δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, όπως πολλές φορές έχει κάνει το τελευταίο διάστημα. Με ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος όχι απλά δεν εκφράζει τους προβληματισμούς της αλλά μάλλον … αποπροσανατολίσει τον κόσμο σε σχέση με τα όσα λένε οι Γραφές. Μιλάει απλά για “ΣΕΝΑΡΙΑ απειλής και κινδύνων” (άρα η ίδια δεν “βλέπει” καμία απειλή) για “προκαταλήψεις” και τελικώς …νίπτει τα χείρας της γιατί λέει ότι “δεν είναι ζήτημα θεολογικό ή εκκλησιαστικό αλλά κυρίως ιατρικό – επιστημονικό”. Διαβάστε το επίμαχο σημείο της ανακοίνωσης της:

“Με αφορμή την ανωτέρω ενημέρωση η Ιερά Σύνοδος επαναλαμβάνει, ιδίως προς όσα από τα μέλη Της παρουσιάζουν μία ιδιαίτερη ευαισθησία στα σενάρια απειλής και κινδύνων, στηριζόμενα μονομερώς και ανεξέλεγκτα είτε σε διογκωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες κυρίως από το διαδίκτυο, είτε διακατέχονται από διάφορες προκαταλήψεις, ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν είναι ζήτημα τόσο θεολογικό ή εκκλησιαστικό, αλλά κυρίως ιατρικό-επιστημονικό και αποτελεί ελεύθερη προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου σε επικοινωνία με τον ιατρό του, χωρίς ο εμβολιασμός να συνιστά έκπτωση από την ορθή Πίστη και ζωή. Άλλωστε, ήδη ένας εκ των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος εμβολιάστηκε, εκπροσωπώντας και τον μη δυνάμενο για ιατρικούς λόγους να εμβολιαστεί Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο”.

εμβόλιο photo credit: Asian Development Bank General Photo: Vaccine via photopin (license)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *