Ο διχασμός εντός της Εκκλησίας καλά κρατεί! Νέο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τοποθέτηση του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου κατά του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο στο OMEGA. Τι ακριβώς είπε; Διαβάστε:
«Το θέμα το βλέπει η Κυβέρνηση. Εμείς του είπαμε μέσα στη σύνοδο του Αγίου Αδελφού. Εκείνος θέλει να κάνει ότι νομίζει καλύτερα. Δεν μας άκουσε. Τον αφήσαμε. Ηλικία έχει, μυαλό έχει. Θέλει να κάνει το κομμάτι το δικό του ας το κάνει».

Αντί να υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης εντός των κόλπων της Εκκλησίας, υπάρχουν …δυο στρατόπεδα. Αυτό που τάσσεται με τις προσταγές των κυβερνήσεων και αυτών που είναι κατά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο διχασμός είναι τόσο μεγάλος που οι συνέπειες είναι πραγματικά απρόβλεπτες. Η Εκκλησία εξακολουθεί να μην μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αντί να είναι ενωμένη σαν μια γροθιά απέναντι στους παραλογισμούς και τα πρωτόγνωρα …αστυνομικά μέτρα, έχει γίνει στην ουσία κομμάτι του συστήματος. Η … μισή της τουλάχιστον πλευρά διότι η άλλη μισή είναι φανερό πως προσπαθεί να αντισταθεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *