Η μετάβαση στην matrix κοινωνία που έχουν σχεδιάσει οι οραματιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων δεν είναι μια απλή υπόθεση. Και προφανώς υπάρχουν δυσκολίες καθώς μια αρκετά σημαντική μερίδα του κόσμου έχει «ξυπνήσει» και είναι φανερό πως «παρασέρνει» και άλλους οι οποίοι επίσης αντιδρούν. Και μπορεί οι νεοέλληνες να μην έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της επανάστασης (γιατί είναι βολεμένοι και δύσκολα σηκώνονται από τον καναπέ) όμως στο εξωτερικό τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και ομάδες κόσμου είναι έτοιμες να βγουν στους δρόμους και να φωνάξουν «όχι» στα νέα δεδομένα («φακέλωμα», ηλεκτρονικά μητρώα εμβολιασμών, φτωχοποίηση κοινωνιών κτλ) τα οποία πάνε να τα περάσουν σταδιακά (αυτή τη στιγμή απλά ζούμε μια από τις πολλές «φάσεις»).

Οι οραματιστές της παγκοσμιοποίησης βασίζονται σε δυο άξονες προκειμένου να αναπτύξουν την ατζέντα τους και να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τα …τεχνοκρατικά μυαλά τα οποία χρησιμοποιούν στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Οι τεχνοκράτες είναι άνθρωποι χωρίς αισθήματα και σκέφτονται εντελώς «τετράγωνα». Δηλαδή μεταφράζουν τα πάντα με αριθμούς. Δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Έχουν ένα πλάνο και πάνω σε αυτό κινούνται. Και φυσικά αποφασίζουν «οριζόντια». Ψυχρά και κυνικά.

Ο δεύτερος άξονας αφορά στην προπαγάνδα. Έχοντας καταφέρει να πάρουν με το μέρος τους τα «εργαλεία» τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τις μάζες. Και ποια είναι αυτά; Τα Μέσα Ενημέρωσης, οι σελίδες κοινωνικές δικτύωσης αλλά και οι διάφορες ΜΚΟ που κυκλοφορούν με τον «μανδύα» της φιλανθρωπίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της καταπολέμησης της φτώχιας κτλ, κτλ. Παρουσιάζοντας το δόγμα της «σωτηρίας» και δημιουργώντας τεχνικά τον φόβο και τον τρόμο (στην εποχή του κορωνοϊού αυτά σχετίζονται με την ίδια τη ζωή των ανθρώπων), κατευθύνουν τον κόσμο και τις κοινωνίες κατά το δοκούν.

Ένας μέσος κοινωνικά άνθρωπος έχει «φάει» τα προηγούμενα χρόνια μια απίστευτη πλύση εγκεφάλου, έχει γαντζωθεί μπροστά στην οθόνη ενός κινητού, δεν έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της έρευνας και έτσι είναι πλέον σαν ένα …ώριμο φρούτο. Αυτός ο άνθρωπος χωρίς να το καταλάβει και χωρίς να του έχουν απομείνει έστω ψήγματα αντίδρασης, έχει παραδώσει τα πάντα του στους εξουσιαστές του. Και το τραγικό είναι ότι το κάνει από μόνος του πλέον. Δεν χρειάζεται να του πουν και πολλά.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι όμως που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν. Είναι αυτοί που δεν έχουν …αποχαυνωθεί και προνόησαν να …ψάξουν καλά πολλά πράγματα, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα εργαλεία των επικυρίαρχων (την τεχνολογία και το διαδίκτυο), έχοντας σχηματίσει πλέον άποψη για το τι πραγματικά μας συμβαίνει. Και το παιχνίδι «παίζεται» ακριβώς σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων. Είναι αυτοί που θα «σηκώσουν» και τους υπόλοιπους και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει «μάχη». Και θα είναι μια «μάχη» χωρίς οίκτο διότι θα είναι «ζωής» και «θανάτου».

Η ατζέντα που έχει στη διάθεση της η ΝΤΠ, δεν είναι πανάκεια. Και για να υλοποιηθεί απαιτεί τη συναίνεση (συνειδητά ή έμμεσα δεν έχει σημασία) των …κοινών θνητών. Χωρίς αυτούς, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κανένα απολύτως πρόγραμμα. Και όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές μέσα από την «Ελεύθερη Πένα», όλα έχουν δυο όψεις. Την καλή και την κακή. Αυτό είναι νομοτελειακό και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν είναι μόνο η οπτική γωνία που μας παρουσιάζεται εντέχνως με τους τρόπους που εξηγήσαμε πιο πάνω. Είναι και μια άλλη, που σχετίζεται με την ελευθερία της έκφρασης, τον σεβασμό και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη…

photo credits
Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Φωτογραφία από wendy CORNIQUET από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *