Έντονους προβληματισμούς και πολλές σκέψεις για τον τρόπο που οι Ακαδημίες αντιμετωπίζουν αυτόν τον …παγκόσμιο φασισμό χωρίς να αντιδρούν μπροστά στην ολοφάνερη …ποδοπάτηση θεμελιωδών νόμων όπως το δίκαιο, η ελευθερία της επιστήμης αλλά και της έκφρασης, εκφράζει μέσω μιας επιστολής του ο καθηγητής dr. Thomas Aigner. Ο κ. Aigner που πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση που είχε στο Πανεπιστήμιο του TUEBINGEN (μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Λογοτεχνίας του Μάϊντζ), εξηγεί μέσω της συγκεκριμένης επιστολής τους ακριβείς λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Η μετάφραση της επιστολής έγινε με την βοήθεια Γερμανόφωνου συνεργάτη μας, μιας και τα όσα λέει είναι πάρα πολύ σοβαρά και θα έπρεπε να είναι ακριβή. Διαβάστε:

«Με βαθιά έκπληξη και ανησυχία, έλαβε γνώση της τοποθέτησης «ad hoc» της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών LEOPOLDINA στις 8 Δεκεμβρίου του 2020. Κατά την άποψη μου αυτό το … χαρτί, υποκείμενο σε μια ειλικρινή κριτική προσανατολισμένη να υπηρετεί την επιστήμη και την ευημερία της ανθρωπότητας, δεν χαίρε ουδεμίας εκτίμησης. Σαν άνθρωπος της επιστήμης που δεν υπηρετεί τίποτε άλλο παρά την αγνή αλήθεια, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι αρκετά πράγματα με θέτουν σε εγρήγορση:

  1. Στις 27/11/2020 μια ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων γράφουν στο περιοδικό Eurosutveillance σχετικά με το pcr-test και την πανδημία. Αναφέρουν 10 ελαττώματα σχετικά με τη χρήση και την μεθοδολογία που ακολουθείται στα pcr-test όπως και τις συνέπειες που προκύπτουν από λανθασμένα αποτελέσματα.
    2.Το συγκεκριμένο τεστ συμβάλλει στην διάδοση της ιδέας μιας πανδημίας, συνεπικουρούμενο από την πολιτεία και τα media που προβάλλουν τα θετικά αποτελέσματα των test σαν νέες μολύνσεις. Για εμένα είναι αξιοπερίεργο γιατί η Ακαδημία LEOPOLDINA όπως και άλλες δεν απαιτούν εμπεριστατωμένές, τεκμηριωμένες και καθαρές εξηγήσεις.
  2. Βασισμένοι σε ένα αμφιβόλου αξίας εμβόλιο, προβαίνουν σε μια παγκόσμια προπαγάνδα προώθησης του. Το εμβόλιο αυτό δεν έχει δοκιμαστεί και παράγεται με ταχύτητα που δεν έχει παρατηρηθεί ξανά.
  3. Υπάρχουν πολλές διαμετρικά αντίθετες γνώμες όπου π.χ. οι προτάσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας των γιατρών των ασφαλιστικών οργανισμών, καθηγητού Gassen, ο οποίος ήδη από το καλοκαίρι υποστηρίζει ότι ένα γενικευμένο lockdownδεν θα είναι αποτελεσματικό και προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες .
  4. Ήλπιζα ότι η Ακαδημία Επιστημών και Λογοτεχνίας του Μάϊντζ, σαν αδελφή οργάνωση της Εθνικής Ακαδημίας, θα ασκούσε κριτική στην τοποθέτηση της Leopoldina. Δεν έχω δει μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο. Δεν είναι οι Ακαδημίες οι προστάτες της Επιστήμης και της ελευθερίας των επιστημόνων; Είναι στα αλήθεια δουλειά μιας Ακαδημίας, όπως η Leopoldina να πριμοδοτεί τον πανικό που σπέρνουν τα media και οι πολιτικοί;
  5. Που βρίσκεται η συνήθης, όπως άλλοτε πρακτική συνάντησης διαφόρων επιστημόνων, όπως ιατρών, νομικών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, οικονομολόγων και φιλοσόφων; Όπου διατυπώνονταν διάφορες απόψεις; Γιατί δεν υπάρχει αντίδραση από τις Ακαδημίες, όταν μάλιστα τους τελευταίους μήνες ακούγονται σε διεθνές επίπεδο, φωνές με αντίθετες απόψεις από αυτές των media, από πολλούς ειδήμονες; Γιατί αγνοούνται και αποκλείονται από τα media. Γιατί δεν αντιδρούν οι Ακαδημίες όταν θεμελιώδεις νόμοι που αφορούν το Δίκαιο, την Ελευθερία της Επιστήμης και της Έκφρασης ποδοπατούνται; Δεν έμαθε η Γερμανία τίποτε από την ιστορία;»

covid photo
Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *