“Θα είμαι εκεί. Ιστορική ημέρα!” Αυτό έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο twitter, στέλνοντας για μια ακόμα φορά το δικό του μήνυμα ενόψει της συνόδου του Κογκρέσου που θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου. Ο ίδιος ζήτησε από τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί με σκοπό να εκφραστεί η δυσαρέσκεια για το ότι έγινε νοθεία στις εκλογές όπως έχει καταγγείλει επανειλημμένα.

Σύμφωνα με το https://www.theepochtimes.com/, την 1η Ιανουαρίου, ο Τραμπ επιβεβαίωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση. «Το BIG Protest Rally στην Ουάσινγκτον θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στις 6 Ιανουαρίου… StopTheSteal! ” Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι «θα είναι άγριο». Το αστυνομικό τμήμα της Ουάσινγκτον δήλωσε ότι θα υπάρξει μια σειρά κλειστών δρόμων στο κέντρο της πόλης υπό το φως των συγκεντρώσεων και των εκδηλώσεων. Τα κλεισίματα θα επικεντρωθούν κυρίως στο National Mall και γύρω από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με χάρτη της αστυνομικής υπηρεσίας.

«Η απόφαση για περιορισμό των οχημάτων θα βασίζεται στη δημόσια ασφάλεια και εάν είναι εφικτό, τα οχήματα θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην απαγορευμένη περιοχή εάν ο κόσμος πρέπει να πάει στις επιχειρήσεις του ή στην κατοικία του», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η ομάδα Proud Boys που αποτελείται από “δεξιούς” ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρευρεθεί στις συγκεντρώσεις και τα μέλη της θα ντυθούν με μαύρα ρούχα για να μιμηθούν την αναρχο-κομμουνιστική ομάδα Antifa, με την οποία συχνά συγκρούστηκαν.

Η Κοινή Σύνοδος του Κογκρέσου θα περιλαμβάνει επίσης ενστάσεις τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, περίπου δώδεκα γερουσιαστές προσχώρησαν στον γερουσιαστή Josh Hawley (R-Mo.) ανακοινώνοντας ότι θα αντιταχθούν στις εκλογικές ψήφους των κρατών.

Απαιτείται τουλάχιστον ένα μέλος του Σώματος και ένας γερουσιαστής προκειμένου να …πυροδοτήσει συζήτηση για την κάθε πολιτεία. Στη συνέχεια, για την ανατροπή των εκλογικών ψήφων ενός κράτους, απαιτείται απλή πλειοψηφία τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *