Με μια τοποθέτηση – παρέμβαση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο γιατρός και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, λέει τη γνώμη του για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης περί νέου σκληρού lockdown. Διαβάστε:

“Και ενώ ολοκλήρωνα την ανάλυση των στοιχείων κινητικότητας στην Ελλάδα (και όχι μόνο…), συνειδητοποίησα ότι, εκτός των άλλων, επικηρύχτηκε και το κυνήγι και το ψάρεμα ως βασικά αίτια διασποράς του ιού και δημιουργίας ακραίων clusters μετάδοσης.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι γενικώς επικρατεί αυθαιρεσία σε πολλές από τις αποφάσεις, και η αυθαιρεσία αφορά τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και τις αρχές. Έχουμε μπει σε διαδικασία αναστολής της επιστημονικής τεκμηρίωσης, ενώ μερικές αποφάσεις περισσότερο μοιάζουν με άσκηση επιβολής μέτρων Δημόσιας Τάξης παρά Δημόσιας Υγείας.
Λυπηρό…
Διάβαζα μια αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το pandemic fatigue. Είναι σαν κάποιος να πήρε αυτή την αναφορά και να αποφάσισε να δοκιμάσει τί θα γίνει αν εφαρμόσει τα ακριβώς αντίθετα…
https://apps.who.int/…/WHO-EURO-2020-1160-40906-55390…
Στον Ασπρόπυργο, η κατάσταση έχει οδηγήσει σε διαμαρτυρίες κατοίκων, που μαζεύονται στο δρόμο χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης. Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πως προέκυψε η ανάγκη ακραίου περιορισμού στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά μέχρι να το καταλάβω θα έχουν φροντίσει τα μέτρα (που είναι το αίτιο των αντιδράσεων) να “επιτύχουν” την διασπορά….
Αύριο το πρωί θα βγάλουμε την αναφορά για τα στοιχεία κινητικότητας. Είναι έτοιμη και σε αναμονή…
Φυσικά τα δεδομένα δεν μπορούν να φτάσουν τον ογκόλιθο της επιστημονικής τεκμηρίωσης του Κέντρου Διαχείρισης της Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αθηνών, και φυσικά είναι αδύνατο να ελέγξουμε τη συρροή κρουσμάτων που πιθανώς εμφανίζονται στο διαχωριστικό της Αττικής οδού και στα πεζοδρόμια της Συγγρού και της Κηφισίας με τη μετάδοση του ιού από τα παράθυρα και τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων κατά τις εργάσιμες μόνο ημέρες και ώρες.
Επειδή έτσι κι αλλιώς δεν θα αρέσουν τα αντικειμενικά ευρήματα της Google, μην περιμένετε να δείτε την αναφορά σε τίποτα πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης…
Θα ενημερωθείτε από εδώ, και φροντίστε να το μεταδώσετε μήπως και κάποιοι μάθουν επιτέλους τι είναι το Google Mobility ώστε να πάψουν να αναρωτιούνται για τη μεθοδολογία…”.

65624145181" data-width="552">

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *