Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για το lockdown αλλά και για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων

Για αποτυχία του μοντέλου lockdown που επέλεξε η Ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, κάνει λόγο εμμέσως πλην σαφώς, με τοποθέτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο ιατρός και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός. Εντυπωσιακή η ανάλυση του μοντέλου για τα προβλήματα που αναμένεται ότι θα προκαλέσει το άνοιγμα των σχολείων.
https://www.euro2day.gr/…/sarhgiannhs-an-anoixoyn-ta…

Μια μικρή υπενθύμιση. Είναι το ίδιο μοντέλο που στις 18 Οκτωβρίου, όταν είχαμε 25.370 επιβεβαιωμένα θετικούς στον ιό και 509 θανάτους συνολικά, μας έλεγε ότι αν εφαρμοζόταν η καθολική χρήση μάσκας παντού (μέχρι τότε ήταν υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς χώρους με συγχρωτισμό), τότε στις 31 Δεκεμβρίου θα είχαμε 45.826 επιβεβαιωμένους θετικούς στον ιό και 836 θανάτους. ΧΩΡΙΣ lockdown.

Η επιτυχία του μοντέλου φαίνεται σήμερα. Με χρήση μάσκας παντού ΚΑΙ με οριζόντιο lockdown, έχουμε σήμερα 137.918 θετικούς στον ιό και 4788 θανάτους.
https://www.facebook.com/konstantinos.farsalinos/posts/1732543863564024

Επαναλαμβάνω:
Πρόβλεψη (ΜΟΝΟ με χρήση μάσκας παντού): 45.826 κρούσματα – 836 θανάτους.
Πραγματικότητα (με χρήση μάσκας ΚΑΙ lockdown): 137.918 κρούσματα – 4788 θάνατοι.
Ας κρίνει ο καθένας την επιτυχία του μοντέλου.
Από εκεί και πέρα, ΤΟΝΙΖΩ και πάλι. Δεν έχει καμία σημασία ακόμη κι αν πέσει πλήρως μέσα στις προβλέψεις του τώρα το μοντέλο. Δεν αρχίζει και τελειώνει η υγεία και η ζωή όλου του πληθυσμού στο κυνήγι ενός ιού μόνο! Θα αποδεχθούμε ΚΑΙ αύξηση των κρουσμάτων (αν υπάρξει – και αμφιβάλλω αν θα έχει σοβαρή συμβολή το άνοιγμα των σχολείων σε αυτό), διότι έχει εξαιρετική σημασία η ισορροπία, η ψυχική και η κοινωνική ευεξία των παιδιών. Επιτέλους έχουν και τα παιδιά δικαιώματα σε προστασία. Δεν μπορεί να συνεχίζουν να πληρώνουν το κόστος μέτρων από τα οποία δεν έχουν κανένα όφελος.
Υπάρχουν άλλα μέτρα, ισορροπημένα και “με μέτρο”, για να γίνει διαχείριση της πανδημίας, φυσικά με συμβιβασμούς και με θανάτους (λες και δεν έχουμε θανάτους όλο αυτό το διάστημα). Τα κλειστά σχολεία δεν θα γίνει το φάρμακο για την εμμονή στο COVID ή για το COVID psychosis.
Σημείωση: έχει αξία να δείτε το τέλος της παρούσας πρόβλεψης. Καταλήγει αναφέροντας: “Το θέμα είναι να αποφύγουμε ένα τρίτο lockdown”.
Αν διαβάσετε το υπόλοιπο κείμενο πιο πάνω, η μέθοδος που προτείνει για να αποφύγουμε το 3ο lockdown είναι ουσιαστικά να μείνουμε μόνιμα στο 2ο lockdown!!!
Αν καταλάβατε εσείς κάτι άλλο, ενημερώστε με».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *