Ένα νέο, πιθανώς πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού του CCP που προκαλεί το COVID-19, επιβεβαιώθηκε στο Κολοράντο, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας, όπως αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ το https://www.theepochtimes.com/ το οποίο αναφέρει και τα ακόλουθα:

Αξιωματούχοι υγείας στην πολιτεία ενημέρωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) για το στέλεχος ότι το ανακάλυψαν σε έναν 20χρονο άνδρα στην κομητεία Elbert. Οι αρχές δήλωσαν ότι ο άντρας δεν έχει ιστορικό ταξιδιού.

Η παραλλαγή, B.1.1.7, είναι η ίδια με αυτήν που ανακαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

“Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε για αυτή τη νέα παραλλαγή Covid-19, αλλά οι επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιούν τον κόσμο ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική”, δήλωσε ο κυβερνήτης του Κολοράντο Jared Polis. ” Η υγεία και η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και θα παρακολουθούμε στενά αυτήν την περίπτωση, καθώς και όλους τους δείκτες COVID-19, πολύ προσεκτικά. “

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι η νέα παραλλαγή του ιού είναι ο λόγος για την αύξηση των ποσοστών μόλυνσης στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία, προσθέτοντας ότι μεταδίδεται πιο εύκολα από τα στελέχη του κοροναϊού SARS-CoV-2. Είπαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η μετάλλαξη κάνει τους ανθρώπους πιο άρρωστους.

Φωτογραφία από fernando zhiminaicela από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *