Μια ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με αφορμή τον κορωνοϊό αλλά και τα μέτρα αντιμετώπισης του από την πολιτεία, έκανε ο πατήρ Βασίλειος Βολουδάκης ο οποίος είναι είναι προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πευκακίων. Ο ίδιος έκανε λόγο για «στυγνή δικτατορική απόφαση της πολιτείας», σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν και στην εκκλησία και πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Η πολιτεία έχει δείξει από την εποχή της δολοφονίας του Καποδίστρια μέχρι σήμερα, με πολύ μικρά διαλείμματα, αυτό το άσπλαχνο πρόσωπο της. Μη υπολογίζοντας τίποτα και κανένα και χωρίς να φοβάται Θεό και να ντρέπεται ανθρώπους».

Συνεχίζοντας μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:
«Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού όταν καταπέσει, τότε ο άνθρωπος είναι ευάλωτος όχι μόνο στον κορωνοϊό αλλά και στον πιο ανεπαίσθητο ιό. Ακόμα και στον αέρα που αναπνέει. Αυτό άραγε η ιατρική δεν το γνωρίζει; Δεν γνωρίζει πόση σημασία έχει για τον ψυχισμό των ανθρώπων η θλίψη, η απελπισία, η δειλία του θανάτου που έχει σπείρει μέσα στις καρδιές των ανθρώπων. Αλλά πότε ενδιαφέρθηκε το κράτος για τον ψυχισμό των ανθρώπων. Και βεβαίως ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τις βιοτικές ανάγκες ούτε και συμπαραστάθηκε στην φτώχεια του. Βλέπουμε κράτη τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερη έξαρση στον ιό από την πατρίδα μας να μην έχουν λάβει αυτά τα μέτρα. Η Αγγλία για παράδειγμα που έχει τόσα και τόσα θύματα γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα τα σχολεία της; Για ποιόν λόγο; Διότι είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφήνει τα κράτη που είναι εντός να υποστούν την οικονομική ζημία ώστε τελικά αυτός που ηγείται αυτής της κωμωδίας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή η Γερμανία να κάνει το πρώτο βήμα για την Παγκόσμια κυριαρχία. Είναι μια …κορώνα και προμηνύει ότι κάποιος θα στεφθεί μονοκράτωρας μετά από αυτή όλη την ιστορία. Και για να μην νομίζετε ότι λέω ιστορίες και συνωμοσιολογίες, με πληροφόρησαν από την Στουτγκάρδη, ότι ένα τρένο τεράστιο μετέφερε τανκς και 40.000 στρατιώτες από την Στουτγκάρδη στην Πολωνία. Από αυτούς στρατιώτες αυτοί οι 20.000 ήταν Αμερικανοί. Αυτό τι λέει; Μήπως ετοιμάζεται ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος μέσω αυτού του ιού. Με ένα τρόπο περίεργο που για πρώτη φορά στην Παγκόσμια ιστορία μια ίωση προκάλεσε παγκόσμιο πόλεμο; Πως εξηγείται ότι ο κ. Ερντογάν περιποιείται τα τζαμιά, συνιστά την απολύμανση τους αλλά δεν διανοήθηκε να τα κλείσει; Τι συμβαίνει με την Ελλάδα και εκείνους που πρακτορεύουν τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τι θέλουν να πετύχουν;».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε:
«Η κ. Γιαμαρέλου, η σπουδαία αυτή επιστήμονας η οποία εξαφανίστηκε ξαφνικά από όλα τα Μέσα Ενημερώσεως γιατί δεν συνέφερε όλους αυτούς που εμπαίζουν τον Ελληνικό λαό, είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Από πού και ως που ένας λοιμωξιολόγος ο οποίος πρωτοστατεί πάντοτε σε κυβερνητικές θέσεις και έχει ηγετική θέση, είναι η πανάκεια και πρέπει να ακούσουμε οι πάντες. Η Εκκλησία άκουσε προσεκτικά όλους τους επιστήμονες. Και διαθέτει και πολλά πνευματικά παιδιά που είναι και λαμπροί επιστήμονες. Όλοι με μια φωνή είπαν ότι αυτός ο ιός δεν έχει κάτι το μοναδικό και πρωτοφανές. Η χολέρα, η φυματίωση και τόσες άλλες παθήσεις ποτέ δεν προκάλεσαν ένα τέτοιο πανικό. Ποτέ δεν έφεραν αυτό το αίσθημα του θανάτου σε νέα παιδιά. Τελικά επεβλήθη μια δικτατορία με μανδύα την προστασία του Ελληνικού λαού από τον ιό;».

Ακούστε όλη την ομιλία του και βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα:

https://www.youtube.com/watch?v=Nbf5VOgRjRE

Covid photo credits
Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay
Φωτογραφία από fernando zhiminaicela από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *