Το τελευταίο διάστημα ακούμε και διαβάζουμε τις τοποθετήσεις ειδικών γιατρών πως θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού προκειμένου να αποκτηθεί η απαιτούμενη ανοσία και έτσι να μην υπάρχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό στην κοινότητα. Το ποσοστό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί και από τον κ. Γώγο και από πολλούς άλλους οι οποίοι αναφέρονται στην επόμενη ημέρα. Πόσο …βατό είναι όμως για την Ελλάδα να «πιάσει» ένα τόσο μεγάλο ποσοστό; Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε αυτούς οι οποίοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν (που εκ των πραγμάτων είναι πάρα πολλοί) αλλά και στις ομάδες αυτών που έτσι και αλλιώς δεν μπορούν για ιατρικούς λόγους να κάνουν το εμβόλιο. Δηλαδή:

-Τα άτομα που είναι κάτω των 16 ετών που όπως μάθαμε δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο καθώς δεν έχει γίνει «τεστ» σε αυτές τις ηλικίες.

-Οι εγκυμονούσες που επίσης δεν μπορούν να λάβουν το εμβόλιο αλλά

-Οι ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα, οι ανοσοκατασταλμένοι, αυτοί που έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις, κάνουν άλλες θεραπείες κτλ., κτλ…
Αν κάνουμε την πρόσθεση όπως μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί κανείς, προκύπτει ένας πολύ μεγάλος αριθμός που ακόμα και αν όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός ήταν θετικός στο να κάνει το εμβόλιο, πρακτικά είναι αδύνατο να υπάρξει το 70%.

Το ποσοστό αυτό όχι απλά είναι ουτοπικό αλλά είναι εντελώς παράλογο. Στα λόγια μπορεί να γίνεται αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι πάρα πολύ διαφορετικά. Δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα, ποσοστό 70% εμβολιασμένων και αυτό είναι κάτι που προφανώς γνωρίζει πολύ καλά και η κυβέρνηση η οποία κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να πείσει ολοένα και περισσότερους να κάνουν αυτό το εμβόλιο της νέας τεχνολογίας.

Photo by RF._.studio from Pexels

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *