Με ανάρτηση του στο προφίλ που διατηρεί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο ιατρός και ερευνητής στο Πανεπίστημιο Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, δημοσιοποιεί για μια ακόμα φορά την ένσταση του για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούνται τα μονωκλωνικά αντισώματα στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού. Χρησιμοποιεί μάλιστα το παράδειγμα της Ουγγαρίας η οποία τα έχει εγκρίνει. Διαβάστε:

«Αφού στις ΗΠΑ κρατάνε στα ψυγεία τα μονοκλωνικά αντισώματα (και κάνει εντύπωση στα μέσα ενημέρωσης εκεί), αφού οι Ευρωπαίοι κοιμούνται, και αφού απολαύσαμε την εφεύρεση μιας λίστας από ψευτο-επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στην πάντα πρωτοπόρα (και επιστημονικά) Ελλάδα, έρχεται η “ψεκασμένη” Ουγγαρία να εγκρίνει τα μονοκλωνικά αντισώματα της μιας εταιρείας, για χρήση σε ασθενείς με COVID.
https://hungarytoday.hu/coronavirus-hungary-authorise…/

Αν θυμάμαι καλά, η Ουγγαρία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει τις ίδιες δεσμεύσεις με τον ΕΜΑ ως προς την έγκριση φαρμακευτικών σκευασμάτων όπως η Ελλάδα. Ή κάνω λάθος; Διορθώστε με, για να μην χαλάσω το αφήγημα από λάθος…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *