Το πραγματικό φιάσκο με τα εμβόλια, ήρθε να προστεθεί σε ένα σωρό άλλα …πολιτικά τερτίπια της κυβέρνησης κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών, τα οποία όχι απλά δεν της έχουν βγει, αλλά προφανέστατα γυρίζουν μπούμερανγκ και οπωσδήποτε της δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Μετά τα οριζόντια, σκληρά και παράλογα lockdown, τα οποία έχουν φτωχοποιήσει τον κόσμο (που πλέον είναι φανερό πως αντιδράει) και έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στον ψυχολογικό τομέα, την …μετάλλαξη της ορθολογικής παιδείας (ελέω τηλεκπαίδευσης) σε μια …matrix και αγχωτική κατάσταση αλλά και τον αφανισμό του αθλητισμού σε όλη τη χώρα, φθάσαμε σε ένα ακόμα θέατρο του παραλόγου που έχει να κάνει με την άφιξη του εμβολίου.

Αρχικά έλεγαν για 3.000.000 δόσεις, οι οποίες σταδιακά έγιναν πολύ λιγότερες και τελικά ήρθαν 90.000. Και πως ήρθαν; Με ένα φορτηγάκι που …θυμίζει περισσότερο …γαλατάδικο. Το μυαλό των Ελλήνων πήγαινε σε μεγάλες νταλίκες με τεράστια ψυγεία βαθιά ψύξης και τελικά εμφανίστηκε ένα …αυτοκινητάκι. Και τα εμβόλια ήταν μέσα σε δυο κουτάκια. Λες και μετέφεραν …γιαούρτια και γάλα. Και όμως ήταν μέσα τα εμβόλια τα οποία προορίζονται για να …σώσουν κόσμο. Και όμως αυτό το …αυτοκινητάκι το συνόδευαν ένα σωρό σώματα ασφαλείας. Και από την άλλη και τα κεντρικά κανάλια της Ελλάδας «έπαιζαν» υπερπαραγωγές. Τρομερά ρεπορτάζ. Πλάνα, δηλώσεις, φωτογραφίες, ζωντανές συνδέσεις. Απίστευτη προπαγάνδα που όμοια της δεν έχει υπάρξει ξανά στα χρονικά της Ελληνικής Τηλεόρασης. Η οποία φυσικά συνεχίστηκε με τους πρώτους εμβολιασμούς που όλοι απολαύσαμε από το σαλόνι και τον καναπέ μας. Με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό, τα κυβερνητικά στελέχη, την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον …Σωτήρη με το …λεκιασμένο μπλουζάκι.

Όλα αυτά που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες δεν είναι σίγουρα απλά γεγονότα. Έχουμε να κάνουμε με κάτι πρωτόγνωρο. Όμως θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση, να έχει περισσότερο καθαρό μυαλό, να μην μπερδεύει τον κόσμο και να μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας. Αντ’ αυτού βιώνουμε σε καθημερινή βάση μια ωμή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που για να βρούμε όμοια της θα πρέπει μάλλον να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω. Και για να μην μας θεωρήσει κανείς εμμονικούς με την κυβέρνηση, θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά και στην αντιπολίτευση. Η οποία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν προέβαλλε καμία σημαντική αντίσταση σε θέματα ζωτικής σημασίας (εμβολιασμοί, ηλεκτρονικό μητρώο, lockdown κτλ., κτλ) αλλά απλά με τη στάση της …διευκόλυνε την κυβέρνηση να πάρει πρωτόγνωρες αποφάσεις οι οποίες για πολλούς αποτελούν μια από τις μαύρες σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *