Ο επιδημιολόγος Neil Ferguson είναι σύμφωνα με πολλά ηλεκτρονικά Μέσα Ενημερώσεις ανά τον πλανήτη, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το νέο, σαφώς πιο σκληρό lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση της Αγγλίας. Και αυτό διότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει αποδεχθεί τους ισχυρισμούς για ένα νέο “μεταλλαγμένο στέλεχος” του sars-cov-2 το οποίο είναι 70% πιο θανατηφόρο. Όπως δείχνουν τα πράγματα όμως, πολλοί γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς προκειμένου να βγει οριστικό συμπέρασμα αν όντως το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πραγματικά μια τεράστια απειλή, όπως αυτή παρουσιάζεται. Στρέφουν μάλιστα τα πυρά τους κατά του Ferguson, καθιστώντας τον υπεύθυνο και για προηγούμενες λανθασμένες προβλέψεις. Πριν κάποιους μήνες είχε μιλήσει για 500.000 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο και 2.000.000 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες! Και κατάφερε να επηρεάσει τόσο τον Μπόρις Τζόνσον όσο και τον Ντόναλντ Τραμπ με αποτέλεσμα να κηρύξουν συνθήκες έκτακτης ανάγκης στις χώρες τους. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να αναφέρουμε ότι επιστήμονες στην Αγγλία απαιτούν να δουν τα πραγματικά στοιχεία της νέας αυξημένης απειλής όπως έχει χαρακτηριστεί

Σύμφωνα με το Business Insider (25 Απριλίου 2020): «η ομάδα του Ferguson προειδοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον ότι η ανοσία της αγέλης » (αφήνοντας τους ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή τους στο ύπαιθρο στο Ηνωμένο Βασίλειο) θα μπορούσε να κοστίσει 510.000 ζωές” και συνεχίζει: «Στις 23 Μαρτίου, το Ηνωμένο Βασίλειο ακύρωσε την ανοσία της αγέλης και έκανε προετοιμασίες για εβδομάδες κλειδώματος. Η μελέτη του Ferguson ήταν υπεύθυνη”.

Ποιος είναι ο Ferguson;
Σύμφωνα με άλλες πηγές:
“Ο Ferguson ίδρυσε το MRC Center for Global Infectious Disease Analysis, με έδρα το Imperial, το 2008. Είναι ο κορυφαίος οργανισμός που συμβουλεύει τις κυβερνήσεις σχετικά με τα παθογόνα κρούσματα.”
«Παίρνει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και συνεργάζεται με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ (CDC) και έχει την ευθύνη να προμηθεύει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με «ταχεία ανάλυση επειγόντων προβλημάτων μολυσματικών ασθενειών».

“Υπεύθυνος για τις σφαγές ζώων!”
Σύμφωνα με το business insider, o καθηγητής κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Μάϊκλ Θρόσφιλντ αφού διάβασε τη σχετική έρευνα του Ferguson για τον covid δήλωσε πως ο συγκεκριμένος ήταν υπεύθυνος για την υπερβολική σφαγή ζώων το 2001 κατά το ξέσπασμα της επιδημίας με τις “τρελές αγελάδες” που όλοι θυμόμαστε.

Και άλλες αποτυχημένες προβλέψεις…
Ακόμα, το 2009, ένα από τα μοντέλα του Ferguson προέβλεπε ότι 65.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από το ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά τελικά το τελικό ποσοστό ήταν κάτω από 500…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *