Είναι ανάγκη πλέον να γίνει ένας σοβαρός διαχωρισμός μιας και όπως φαίνεται το «σύστημα» προσπαθεί να στείλει στον …καιάδα όσους εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για τα πρωτόγνωρα τα οποία βιώνουμε από τον περασμένο Μάρτιο. Και το κακό είναι πως σε όλες τις περιπτώσεις είναι φανερό πως δεν γίνεται καμία διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που «μεταφέρουν» ή δημιουργούν θεωρίες συνωμοσίας και σε αυτούς που απλά είναι επιφυλακτικοί.

Η …παγκόσμια τρομοκρατία έχει κάνει για τα καλά την εμφάνιση της και με «όπλο» της τον τρόμο και τίποτε άλλο, έχει καταφέρει να «υποδουλώσει» τους ανθρώπους στα σπίτια τους και να αποφασίζει αυτή για πότε θα …προαυλίζονται και πότε όχι. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, σε μια φυλακή. Δεν αλλάζει κάτι. Εντάξει είναι κατανοητό ότι ο ιός υπάρχει, αυτό έχει αποδειχθεί. Είναι ξεκάθαρο.

Εντάξει, είναι απολύτως λογικό να παίρνονται μέτρα για συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού (βλέπε ευπαθείς συμπολίτες μας). Εντάξει, κατανοητό και το να φοράς μάσκα -ακόμα και αν είσαι υγιής- όταν μπαίνεις σε ένα κλειστό χώρο. Εντάξει και το να προσέχεις, να μην συνωστίζεσαι με πολλούς μαζί. Δεκτό. Αλλά το να περπατάς μόνος σου στο δρόμο και να πρέπει να βάλεις τη μάσκα, ΟΧΙ δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Το να μην μπορείς να πας για ψάρεμα ή για κυνήγι επίσης δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Το να μην μπορείς να είσαι στον καθαρό αέρα χωρίς μάσκα, δεν μπορεί κανείς νοήμων άνθρωπος να το κατανοήσει. Όπως και το ότι χωρίς sms δεν μπορείς να βγεις από σπίτι σου και αυτό δεν μπορεί να «χωνευθεί». Δεν γίνεται. Υπάρχουν πολλά παράλογα τα οποία δεν μπορούν να εξηγηθούν και τα οποία έχουν «ριζώσει» στην καθημερινότητα μας και δεν λένε να φύγουν.

Φυσικά έχουν παίξει «βρώμικο» ρόλο και αρκετά ΜΜΕ που έχουν αναλωθεί μήνες τώρα σε έναν απίστευτο αγώνα για να σπείρουν τρόμο και πανικό. Οι αθεόφοβοι, κατάφεραν να μπουν και μέσα στο …άβατο των ΜΕΘ για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο το άγχος των πολιτών, αυτών που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπορούν να είναι «υποψιασμένοι» (ας μην το αναλύσουμε τώρα ). Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ των ποτών. Η τρομολαγνεία της καθημερινής ανάγνωσης αριθμών και κρουσμάτων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Κάθε χρόνο άνθρωποι πεθαίνουν και μάλιστα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πολύ περισσότεροι από διάφορες άλλες σοβαρές ασθένειες αλλά ποτέ δεν υπήρχε τέτοια “πρεμούρα”…

Και πάμε τώρα στο περιβόητο εμβόλιο. Το ίδιο «σύστημα» προσπαθεί να αποδομήσει με τις ίδιες πρακτικές αυτούς που έστω εκφράζουν επιφυλάξεις. Δεν λένε όχι στο εμβόλιο, δεν είναι αρνητές. Λένε, να το δούμε, να το μελετήσουμε και μετά βλέπουμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Και προσέξτε αγαπητοί φίλοι. Δεν το λέμε εγώ και εσύ που είμαστε παντελώς άσχετοι με την ιατρική. Το λένε ειδικοί. Άνθρωποι που το έχουν σπουδάσει. Πως άραγε ο απλός πολίτης μπορεί να εμπιστευθεί ένα εμβόλιο νέας τεχνολογίας όταν βλέπει τις απόψεις μεταξύ ειδικών να διίστανται; Πως; Και εν πάση περιπτώσει πως μπορεί να συζητιέται δημόσια το ενδεχόμενο αυτοί που δεν θα θελήσουν να κάνουν το εμβόλιο (οι οποίοι κατοχυρώνονται από το σύνταγμα) να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητα τους; (να μην μπορούν να ταξιδέψουν, να μην έχουν τη δυνατότητα να γράψουν στα παιδιά τους στο σχολείο κτλ, κτλ). Αυτή είναι η δημοκρατία που θέλουμε;

Δεν είναι λοιπόν αρνητές όλοι αυτοί που εκφράζουν ορισμένες επιφυλάξεις. Νοήμονες άνθρωποι είναι και έχουν το δικαίωμα να πουν ότι όλα αυτά που γίνονται δεν είναι σώνει και καλά για το καλό μας (βάλθηκαν ξαφνικά όλοι οι πολιτικοί να μας σώσουν, τρομάρα τους…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *