Φωτογραφία από <a href="https://pixabay.com/el/users/mojzagrebinfo-278781/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=403582">Vidmir Raic</a> από το <a href="https://pixabay.com/el/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=403582">Pixabay</a>

Από τη στιγμή που έχει μπει ο κορωνοϊός στη ζωή μας έχουμε γίνει μάρτυρες της σκληρής πραγματικότητας σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν στο σύνολο τους, τα «μεγάλα» ΜΜΕ, αυτά της Εθνικής εμβέλειας τα οποία έχουν αναλάβει και τον μεγάλο όγκο της ενημέρωσης. Και ενώ θα περίμενε κανείς να λειτουργήσουν ψυχαγωγικά για τον πληθυσμό προκειμένου να φτιάξουν την διάθεση στον απλό Έλληνα με όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα που βιώνουμε εδώ και πολλούς μήνες, κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Σπέρνουν σε καθημερινή βάση τον τρόμο και εκπέμπουν μόνιμα αρνητική ενέργεια. Η στάση που κρατάνε, ενοχλεί πλέον και μάλιστα σφόδρα, όλους τους υγιώς σκεπτόμενους. Αντί να προσφέρουν ένα πρόγραμμα του πως θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα για παράδειγμα, πως θα τρεφόμαστε υγιεινά, πως θα κοιμόμαστε σωστά και πολλά άλλα, προκειμένου να είμαστε σε θέση να ετοιμάσουμε το σώμα μας για οποιαδήποτε ασθένεια, έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου τρομολαγνεία, που είναι ικανή να δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στον κόσμο.

Γιατί το κάνουν; Η απάντηση μάλλον είναι εύκολη και μπορεί ίσως να την αναζητήσει κανείς στα …εκατομμύρια ευρώ που έχουν πάρει προκειμένου να προασπίσουν την γραμμή της κυβέρνησης. Η οποία όμως αν κρίνουμε από το γεγονός ότι οι απόψεις μεταξύ των ειδικών γιατρών διίστανται, αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό και δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά ένα lock down είναι και το σωστό.

Μπορεί να πεις κανείς με πάσα βεβαιότητα πως τα κανάλια έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι που δεν υπηρετούν το λειτούργημα τους με βάση τις βασικές αρχές που θα έπρεπε να το διέπουν. Και πραγματικά στις επικίνδυνες από κάθε άποψη εποχές που ζούμε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορέσει ο απλός πολίτης να μην …εγκλωβιστεί σε αυτά που πολλές φορές μονόπλευρα …πασάρονται ως πανάκεια. Το μυαλό μας επιβάλλεται να είναι ανοιχτό και πάντα σε εγρήγορση, μπαίνοντας πάντα στην διαδικασία του προβληματισμού και γιατί όχι και της αναζήτησης. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να γίνει …πρόβατο (επί …σφαγή;) και αυτό είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *