Φωτογραφία από <a href="https://pixabay.com/el/users/emecortes-15862805/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5507064">Guillermo Descortés</a> από το <a href="https://pixabay.com/el/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5507064">Pixabay</a>

Ασύμμετρη απειλή…

Ακούγοντας τα περί «ασύμμετρης απειλής» και «αόρατου εχθρού» δεν ξέρω αν θα πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Τις λέξεις αυτές τις είχα ακούσει θυμάμαι το 2001, λίγο μετά το «τρομοκρατικό» χτύπημα στην Αμερική, στους δίδυμους πύργους. Φυσικά αν κρίνω από τις διάφορες τοποθετήσεις και αναλύσεις που ακολούθησαν, μόνο «αόρατος» μάλλον δεν ήταν ο εχθρός ο οποίος είχε «χτυπήσει» στην Αμερική.

Εν έτη 2020, ακούμε και πάλι τις ίδιες λέξεις. Ένας «αόρατος εχθρός» έκανε και πάλι την εμφάνιση του λέει αλλά όχι με την μορφή τρομοκρατικής ενέργειας όπως τουλάχιστον την ξέραμε, αλλά με έναν εντελώς διαφορετικό μανδύα. Φυσικά και πάλι αν κρίνουμε από τα πόσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και συνεχίζουν, μάλλον και πάλι δεν πρέπει να είναι «αόρατος» αυτός ο εχθρός αλλά έχει όνομα και επίθετο. Μέχρι και το σημείο ίσως να μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε και που «κατασκευάστηκε» και ποιος τον έριξε στον κόσμο αλλά και για ποιους σκοπούς. Αλλά αυτά είναι «δύσπεπτα» και δεν είναι του παρόντος γιατί δεν θέλω να παρεκκλίνω από την ουσία του άρθρου.

Το θέμα λοιπόν είναι ότι έχουμε έναν ιό ο οποίος σίγουρα είναι μεταδοτικός απ’ όσα έχουμε καταλάβει χωρίς να είμαστε ειδικοί και επίσης σίγουρα προκαλεί θάνατο σε συντριπτικό ποσοστό σε άτομα μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα. Για τους ακριβείς αριθμούς μπορεί να επισκεφθεί κανείς την ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας αλλά και του ΕΟΔΥ προκειμένου να μπορέσει να ενημερωθεί πλήρως. Είναι τα λεγόμενα «ψιλά» γράμματα με τα οποία τα κανάλια ούτε καν ασχολούνται καθώς αυτό που φανερά κάνουν σε καθημερινή βάση είναι να σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό στους απλούς πολίτες.

Ο βρώμικος ρόλος των ΜΜΕ

Και για μια ακόμα φορά θα πω ότι ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα έπρεπε κατά την προσωπική μου πάντα άποψη να ήταν εντελώς διαφορετικός (θα μπορούσαν να προβάλλουν εκπομπές για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας για παράδειγμα) αλλά καταλαβαίνουμε πλέον ότι …είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Και το σταματάω εδώ. Ο φονικός λοιπόν αυτός ιός ο οποίος έχει θνητότητα Παγκοσμίως κάτω από 1%, χαρακτηρίστηκε «πανδημία» και αναστάτωσε τόσο πολύ τις κυβερνήσεις Παγκοσμίως οι οποίες έχουν ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα …για να μας σώσουν. Παρόμοιος αγώνας δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ανθρωπότητα.

Ποτέ δεν θυμάμαι να υπήρχε τόση πρεμούρα για παράδειγμα για τα παιδιά που πεθαίνουν στην Αφρική, ή για το κακό που προκαλεί το τσιγάρο σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Η …σκάση των κυβερνήσεων είναι ο κορωνοϊός γι’ αυτό και ορισμένες (όπως η Ελληνική) ψήφισαν από τις 25 Φεβρουαρίου του 2020 (πριν δηλαδή ο κορωνοϊός ανακηρυχθεί πανδημία) νόμο για την αντιμετώπιση του. Δυστυχώς κανένας από τους Βουλευτές δεν άρθρωσε την παραμικρή σοβαρή λέξη αντίδρασης για κάτι που ακούγεται τόσο τρομερό και δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη ανάλυση.

Προσβάλλεται η ανθρώπινη ελευθερία

Θεωρώ ότι το γιατί είναι τρομερό το αντιλαμβάνεται κανείς από μόνος του. Φθάσαμε λοιπόν στους επόμενους μήνες να έχουμε τα λεγόμενα «αστυνομικά μέτρα» τα οποία προσβάλλουν την ανθρώπινη ελευθερία σε βάναυσο σημείο. Δεν μπορείς σου λένε να πάρεις το καλάμι σου για να πας για ψάρεμα. Δεν μπορείς επίσης να πας στο βουνό ή στο δάσος για κυνήγι. Αλλά ακόμα και στην παραλία ή στον δρόμο να περπατάς μόνος σου μετά τις 9 θα πρέπει να πληρώσεις πρόστιμο. Είδαμε φαινόμενα πολύ περίεργα όπως αυτό που μια κυρία φορώντας την μάσκα της και έχοντας στείλει και sms απ’ ότι διάβασα, πήγε να αφήσει λουλούδια στο Πολυτεχνείο όπως κάνει χρόνια τώρα αλλά της «έκοψαν» κλήση θεωρώντας ότι η μετακίνηση της ήταν άσκοπη.

Ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε πλέον …πληρώνεται. Αν βγάλεις τη μάσκα, θα φας πρόστιμο. Ακόμα και η μύτη να εξέχει, κινδυνεύεις. Τα κανάλια σε καθημερινή βάση αποτελούν …κονσέρτα για πολυβόλα με …μαέστρους ακόμα και γιατρούς οι οποίοι μας κουνάνε το δάκτυλο για να κλειδωθούμε στα σπίτια μας. Από τα συμφραζόμενα νιώθω ότι μας λένε ότι …θα πεθάνουμε όλοι. Αντί οι γιατροί δηλαδή να στείλουν αισιόδοξα μηνύματα μας λένε ότι …θα πεθάνουμε αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα.

Θεσπίσαμε την μάσκα παντού, ακόμα και στα μικρά παιδιά που κάποτε έλεγαν ότι δεν μεταδίδουν τον ιο. Αλλοιώσαμε την καθημερινότητα τους, διακόπτοντας απότομα τις κοινωνικές επαφές, τις συναναστροφές τους με άλλα άτομα, με τους φίλους τους. Τους βάλαμε στην τηλεκπαίδευση για να είναι ώρες ατελείωτες μπροστά από μια οθόνη.

Κανονικά ρομποτάκια δηλαδή με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακούσαμε τα τρομερά ότι δεν μπορούμε να αγκαλιάζουμε ούτε τους δικούς μας ανθρώπους. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες δεν μπορούν να δουν τα εγγονάκια τους και πάει λέγοντας. Επίσης προωθούμε τις τηλεαγορές. Ότι θες να αγοράσεις πρέπει να το κάνεις μέσα από μια οθόνη του υπολογιστή. Να μην βγεις έξω. Να μην έχεις διαπροσωπικές επαφές. Τίποτα. Και όταν βγεις θα βγεις σε συγκεκριμένες ώρες και θα φοράς και μάσκα. Αυτή η …διαβολική μάσκα είναι ο …προθάλαμος του εμβολίου. Το …ζέσταμα.

Άλλωστε το έχει πει αρκετές φορές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Το θυμάστε; «Είναι το ΕΜΒΟΛΙΟ, πριν από το ΕΜΒΟΛΙΟ». Έτσι δεν έχει πει; Ένα εμβόλιο το οποίο ήδη αμφισβητείται και μάλιστα έντονα. Όχι από εμένα και εσένα αγαπητέ φίλε καθώς δεν έχουμε τις γνώσεις αλλά από ειδικούς.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι φανερό πως βρίσκεται εδώ και έχει απλώσει πλέον τα «πλοκάμια» της σε όλο τον πλανήτη. Και το επόμενο διάστημα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο για τι τροπή θα πάρουν τα πράγματα. Μέχρι τότε όλοι οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση με τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά. Το χρωστάμε στα παιδιά μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *